АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР НА СЛОВАКИЯ: СПРЕТЕ С ОМРАЗАТА! НА РЪБА НА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА СМЕ!

 Матуш Шутай Ещок
16.05.2024 / 09:11

"Призовам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска война сме. Покушението срещу премиера е потвърждение за това", каза словашкият министър на вътрешните работи Матуш Шутай Ещок на първия брифинг след като Роберт Фицо бе прострелян.

"Искам да призова обществото, журналистите и всички политици да спрат да насаждат омраза", спрете да подкрепяте в социалните мрежи "безпрецедентния отвратителен акт", защото "няма да остане ненаказано нито едно от действията, подстрекаващи към ненавист". Няма значение дали хора от опозицията или от управляващите трупат омраза в социалните мрежи, допълни той. Журналистите да успокоят ситуацията, повтори още веднъж Ещок.

Томаш Тараба, вицепремиерът на Словакия, смята, че Роберт Фицо ще "оживее" и че ситуацията му вече не е животозастрашаваща.

Пред Би Би Си Тараба също така критикува опозиционните партии, като ги обвинява, че използвали "фалшиви разкази" и че обрисували Фицо като "чудовище", а такива коментари нямали място в демокрация.

Министърът на околната среда Томаш Тараба призова опозицията да критикува правителството справедливо и с факти, а ако няма такива или не знае как да го прави, да спре да злоупотребява емоционалното напрежение на хората. Според него станалото е резултат от натрупвания, тъй като самият Роберт Фицо казвал многократно, че ако словашката опозиция прави това, което прави, ще се стигне до такава трагедия. Тараба същевременно не искал да посочва никого с пръст.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев