АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"НЮ ЙОРК ТАЙМС": САЩ НЕ ИЗКЛЮЧВАТ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ОГЪНЯ В УКРАЙНА ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ МЕСЕЦИ

"Ню Йорк таймс": САЩ не изключват прекратяване на огъня в Украйна през следващите месеци
15.05.2024 / 14:57

Представители на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън смятат, че следващите месеци ще бъдат решаващи за украинския конфликт, тъй като страните може в даден момент да се договорят за прекратяване на огъня в зоната на специалната военна операция. Това съобщи "Ню Йорк таймс". По негова информация в американския естаблишмънт нараства усещането, че следващите няколко месеца могат да бъдат решаващи за украинския конфликт, предаде ТАСС.

По-специално Вашингтон не изключва възможността в даден момент и двете страни да успеят да се споразумеят за прекратяване на огъня, както беше през 1953 г. по време на Корейската война, или да решат да замразят конфликта, уточнява "Ню Йорк таймс". Изданието отбелязва, че представители на администрацията на Байдън „се опасяват все повече“, че руските въоръжени сили бързо напредват и най-накрая могат да обърнат ситуацията в своя полза.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи за освобождаването на няколко населени места в Харковска област. Ръководителят на нейната военно-гражданска администрация Виталий Ганчев каза пред ТАСС, че украинските въоръжени сили са се окопали в населени места в посока Харков, но под натиска на руските военни не могат да не отстъпят. На 13 май във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски нарече ситуацията в района на Харков една от най-горещите. Украинският генерален щаб съобщи за сериозна обстановка и прехвърляне на резерви в това направление.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев