АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЦАЦАРОВ, ГЕШЕВ И САРАФОВ ОТКАЗАХА ДА БЪДАТ ИЗСЛУШАНИ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОМИСИЯ ЗА НОТАРИУСА

Борислав Сарафов
02.04.2024 / 15:11

Борислав Сарафов няма да отиде на изслушване в парламентарната комисия "Нотариуса".

И.д. главен прокурор уведоми за това председателят на комисията с писмо. Сарафов трябваше да бъде изслушан относно "данни и информация за групи за влияние в прокуратурата и предприети мерки от страна на ръководството на прокуратурата“.

В писмото и.д главен прокурор посочва, че именно в периода след встъпването му в длъжност са предприети активни действия по изясняване ролята на Мартин Божанов и негово нерегламентирано въздействие в служебната дейност на действащи магистрати.

„...Намирам за абсолютно неприемливо отправянето на неподкрепени с факти и доказателства коментари и обвинения към българските магистрати от страна на част от народните представители във формата на председателстваната от Вас временна комисия. В рамките на проведените до момента заседания магистрати бяха унижавани публично с цел постигане на лични, политически и други интереси. Нещо повече, някои от народните представители открито преминават границите на добрия тон и възпитание“, пише още Сарафов.

Бившият главен прокурор Сотир Цацаров също е отклонил поканата да участва в изслушването пред парламентарната комисията по казуса "Нотариуса".

Поканата е отклонил и неговият наследник на поста Иван Гешев, който е обяснил отказа си с ангажименти в чужбина.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев