АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЛУГЧИЕВА: ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 9 МЕСЕЦА СТАНАХМЕ ЗАЛОЖНИЦИ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ФАРС

Меглена Плугчиева
02.04.2024 / 09:22

"През последните 9 месеца станахме заложници на политически фарс, без да имаме възможност да напуснем залата. Тази кампания се очаква да бъде пинг-понг размяна на вина. Тъй като няма резултати, с които да се похвалят, остава алтернативата да има нападки и прехвърляне на отговорността за неуспехите".

Това коментира бившият вицепремиер по европейските фондове в правителството на Сергей Станишев Меглена Плугчиева, цитирана от днес.бг.

По думите ѝ управляващите са преминати всякакви граници - и морални, и законови. Тя призова като общество да не се примиряваме с "тази ненормалност, която тече в политическия живот".

"Бизнесът твърди, че инвестициите са на дъното, икономическият климат е влошен. Пораженията и вредите, които бяха нанесени в отделни политики, са големи и те трябва да бъдат поправени. Асен Василев е един от хората, които нанесе проблеми на държавата - посегна на Държавния поземлен фонд, за да попълни бюджета, а сега има ново посегателство върху горите. Това е безценен ресурс, който расте 100-150 години и едва тогава може да се сече. Вместо да залесяваме, да опазваме, Асен Василев предлага държавните горски предприятия да бъдат превърнати в еднолични акционерни дружества, което означава, че са заплашени от фалит и ликвидация, а водеща ще бъде печалбата. Всичко се върти около парите", каза Плугчиева.

Според нея не бива да се примиряваме и да смятаме, че нищо няма да се промени. Тя е на мнение, че на предстоящите избори ще има по-висока избирателна активност и добави, че очаква опозицията да събере по-висок процент от гласовете.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев