АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МОСКВА: СЛЕДИТЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ТЕРОРИСТИЧНИ АТАКИ СРЕЩУ РУСИЯ ВОДЯТ КЪМ УКРАЙНА

Москва: Следите от последните терористични атаки срещу Русия водят към Украйна
01.04.2024 / 08:42

Извършените следствени действия от руските компетентни органи показват, че следите от последните терористични атаки водят към Украйна. Това се казва в съобщение на руското външно министерство, предаде ТАСС.

"Извършеният на 22 март в град Красногорск и шокирал целия свят кървав терористичен акт далеч не е първата терористична атака срещу страната ни в последно време. Следствените действия, проведени от руските компетентни органи, показват, че следите от всички тези престъпления водят до Украйна“, заяви руското външно министерство.

Русия също настоява Украйна незабавно да спре да подкрепя тероризма, да предаде извършителите и да компенсира жертвите. Според дипломатическото ведомство нарушаването на конвенциите за борба с тероризма ще доведе до отговорност за Киев.

"Борбата с международния тероризъм е отговорност на всяка държава. Руската страна изисква от режима в Киев незабавно да спре всякаква подкрепа за терористични дейности, да предаде извършителите и да компенсира щетите, причинени на жертвите. Нарушаване на задълженията на Украйна по антитероризма конвенции ще доведе до неговата международна правна отговорност“, подчертаха от ведомството.

Русия е предала на Украйна искания за незабавен арест и екстрадиция на всички замесени в последните терористични атаки, включително ръководителя на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Василий Малюк.

"Руското външно министерство е предало на украинските власти искания в рамките на Международната конвенция за борба с бомбените терористични атентати и Международната конвенция за борба с финансирането на тероризма за незабавно задържане и екстрадиция на всички лица, замесени в тези терористични атаки", гласи текстът. „Сред тези искания е арестът на ръководителя на СБУ Василий Малюк, който на 25 март цинично призна, че Украйна е организирала бомбения атентат на Кримския мост през октомври 2022 г. и разкри подробности за организацията на други терористични атаки в Руската федерация.

https://glasove.com/novini/moskva-sledite-ot-poslednite-teroristichni-ataki-sreshtu-rusiya-vodyat-kam-ukrayna

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев