АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

С КАКВИТО СЕ СЪБЕРЕШ, ТАКЪВ СТАВАШ

Д-р Илия Илиев
29.03.2024 / 11:23

Голямо чудене падна преди десет месеца, когато акад. Денков и еврокомисарката Габриел тепърва запичаха на фурна гозбата, нелепо наречена сглобка. По-изчистена парламентарна формула си беше коалиционно правителство, но и досега творците на тази кулинарна рецепта, партийните шефове на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, отказват да го приемат за такова.

Още преди да го обявят официално в главната опора на кабинета ГЕРБ се долавяха трусове под краката на членската маса и особено в колективното ръководство и неясно предчувствие за предстоящо сгромолясване върху главите. Защо и те покрай водача си да носят отговорности за действията на доказани управленски некадърници и крайно нелоялни лъжци от ПП-ДБ?

Как така са дадени на очевидно чуждата на партията им Габриел „100% от правата да води преговорите“? По коя логика после те да се пържат пред партийци, избиратели и медии за резултатите? Сред възторжените евроатлантически манипулации ПП-ДБ се превръща в камък на шията на спасителката си. Така неизбежно са възприемали гласуването за сглобката и хората на ДПС. Нали лидерът им Мустафа Карадайъ го беше казал: „ГЕРБ + „Промяната“ = подмяна!“ Сега защо?

„Спасявайки Промяната, ГЕРБ рискува да бъде удавена“ писа „Труд news“ още на 14.04. Никой грамотен и в здрав разум гражданин не се заблуждава, чии наставления и препоръки следват. Посолството настоява да го прави.

С отворени очи, макар и без здрава логика, Бойко Борисов принуди партията си да даде на душманите си огромно парче власт в страната. „ГЕРБ може да изчезне, но решението ни е правилно... С ПП/ДБ на практика нямаме различия.“ Насили ГЕРБ, както сам се изрази веднъж. Миналото обаче не се връща, за да се ремонтират щетите и маскират престъпленията, а само се преглъща. Особено, ако резултатите са с психотравмен характер и не е било трудно да се прогнозират.

В критични ситуации идват нужните лица и екипи от категорията „на повикване“. От зор се наложи да го обяват за политически гросмайстор, приложил двуходов мат на посредствения противник. Победа спечелил Борисов с 90:0! Измил образа си пред западните партньори, излязъл от изолация. А ППДБ станали за окайване, защото получили власт на хартия и така преяли с нея!?

Ако днес Мария Габриел е „красивото лице на мафията“, според стоящите зад това твърдение, мафията очевидно е ГЕРБ. Което не е ново, само допреди година го крещяха яростно и публично. Това след дълга поредица даване на политически и властови гювеч и направени за своя сметка купчина болезнени компромиси.

Общото не-коалиционно правителство на стоящите зад него партии заплашва да създаде на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС обща физиономия. Силно размазана, неизбежно отблъскваща за избирателите, но с трайно сходство. Защото дори за броени месеци се омирисаха на соросоидщина, мошеничество, загубенящина.

С такива се събраха! Със субекти с добре различими личностни дефекти. Способни само да вредят във властта, при това толкова повече, колкото по-високо са допуснати или поставени. Седем месеца преди да ги понесат на ръце, ГЕРБ и ДПС го доказаха безспорно! Непоправими! Ето Шекспир: „Каквото и да стори Херкулес, котакът мяка, песът си е пес.“

И сега се получи очакваният провал, логичната разглобка, неизбежното сгромолясване. Както казва кандидат-подофицерът от „Добрия войник Швейк“: „Сега какво направихте? Едно голямо лайно направихте!“ Носи се пълна съотговорност. Ами „9 месеца защитавахме едни политики“ са думи на Борисов!

В резултат се допусна ала-бала с машините. Мигранти заселват гето във втори квартал в столицата. Сви се до минимума независимостта на България. Стана ясно, че кадрово нашите секретни служби се съгласуват с чужди посолства. Прокараха се редица соросоидни практики в училищата и университетите. Стачници бяха наречени терористи. Осакатиха конституцията.

Проф. Борислав Цеков: „Приетите конституционни промени са лоши като редакция и като цялостна философия... Христо Иванов и ГЕРБ носят цялата отговорност за тази юридическа посредственост.“

Бившият конституционен съдия Проф. Пенчо Пенев: „Възможно е да се отиде и към конституционна криза... Новият член 99 не поставя ясно въпроса за политическата отговорност.“

Има и още немалко вреди. Ползи не се установяват.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Красен Кралев: „Заради политическия рекет, упражнен върху ГЕРБ от ПП-ДБ, отиваме на избори! Няма да им клякаме, нито да им лягаме. Просто ще си ги бием пак.“ И клякахте, и лягахте, и то не веднъж и дваж! Повечето свикнахте да ви насилват и щом веднъж харизахте спечелени избори, можете пак и пак!

Деница Сачева от ръководството на ГЕРБ: „Ние повече в такива игри не желаем да участваме, не желаем да допринасяме повече за политическото разложение в България, всичко свърши. Повече няма да допуснем да бъдем използвани“.

Ще допуснете, ще участвате, ще си кривите душите!

Ето го шефът ви Борисов: „Не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Христо Иванов, Петков, Атанасов, Василев... Проявих разбиране с Асен Василев, че без него не може.“ Само „МВР да не е на ПП, когато някой си играе с машините или прави ала-бала.“ Без тях не може, излиза, само ала-балата да поограничат, за машините може и да си затворите едното око.

Пак ще сговоруват ГЕРБ и ДПС с Николай Денков. С този, за когото Слави Трифонов заявява: „това същество 9 месеца е било министър-председател на България - това са двете най-унизителни минути в историята на БНТ. С молещия му се глас, смачканата физиономия, която иска да я съжаляват.“

ППДБ е свързана с Демократическата партия на САЩ и в много отношения повтаря във властта поведението на тази партия, както и на нейната агентура в ЕС. Елитите в САЩ и ЕС отдавна мразят народите си, туземните и особено „променливите“ от същото прихванаха, така и действат.

Кристиян Шкварек: „Тези хора са най-жалкото подобие на държавници в новата ни история. Дребни мошеници, крадци и опортюнисти. Задължително е никога, ама никога повече да не се докопат до власт.“

Едва ли...

Автор: Д-р Илия Илиев

trud.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев