АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТОШКО ЙОРДАНОВ: ХРИСТО ИВАНОВ ИЗБРА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ НА ГЕРБ. ТОЛКОВА МОЖЕ

Тошко Йорданов
28.03.2024 / 13:28

Ние предупреждавахме за това, но човек трябва да има мозъчен капацитет, а не само желание да се прави нещо, коментира председателят на ПГ на ИТН

Изборът на служебен премиер беше една от темите, която обсъдихме с президента Радев и ние изразихме нашето мнение, че отговорността за това служебно правителство, каквото и да е то и който и да е министър-председател да бъде избран по листа, който направиха, отговорността е на управляващата сглобка и най-вече на ПП-ДБ, които участваха в този процес. Това коментира председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов след като върнаха третия мандат на президента.

"Одобрявали са имената, които трябва да бъдат дадени. Одобрили са начина, по който се избира служебни кабинети. И какво и да се случва от сега нататък в тази сфера, вината е тяхна, не е на никой друг. Ние в зала им казахме какво ще се случи, предупреждавахме ги, тъй като ГЕРБ бяха сключили сделка с тях, ги оставиха да си играят на юристи. Капацитетът на юристите от ПП-ДБ е точно този. Би могло да се получи конституционна криза. Президентът Радев ще направи всичко възможно процеса да е максимално бърз и да не стигне до криза. Но каквото и да е служебно правителство се получи - към ПП-ДБ и ГЕРБ, особено към ПП-ДБ. Те одобриха списък на ГЕРБ", каза още Тошко Йорданов.

Христо Иванов практически избра служебен кабинет на ГЕРБ, заедно с Кирил Петков и т.нар. генерал (Атанас Атанасов, б.р.). Ние предупреждавахме за това, но човек трябва да има мозъчен капацитет, а не само желание да се прави нещо, коментира Тошко Йорданов.

В следващия парламент ще търсим конституционно мнозинство да оправим Конституцията. „Това е абсолютно малоумие, което направиха“, коментира той. Йорданов изказа притеснение и за това, че по едно и също време може да има два парламента заради промените в Конституцията.

Попитан какви избори предпочитат от ИТН, Йорданов каза, че от една страна решава президентът, а от друга това зависи от процедурата. Депутатът допусна, че вот „2 в 1“ е по-добър вариант от гледна точка на финансовата тежест и на избирателната активност.

Много се надявам тези избори да бъдат чистилище за всичките тези случайни политици, които ни се случиха в последните девет месеца, каза секретарят на ПГ на ИТН Станислав Балабанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев