АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: ПРИЗОВАВАМ РАДЕВ ДА ПРОЯВИ РАЗУМ ПРИ ВРЪЧВАНЕТО НА ТРЕТИЯ МАНДАТ, ИЗБОРЪТ МУ ЩЕ Е ТРУДЕН

Корнелия Нинова
27.03.2024 / 11:01

Този парламент е изчерпан. Няма възможност за трайно мнозинство и правителство. Ще върнем веднага третия мандат, ако дойде при нас. Няма да участваме в преговори с втори и трети мандат, подчерта Нинова

Призовавам Радев да прояви разум при връчването на третия мандат, изборът му ще е труден. БСП е „за“ избори 2 в 1, за да не се харчат пари в тази криза. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. Според нея най-разумно би било от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ да върнат бързо мандата за съставяне на правителство на президента, защото „няма смисъл от бавене“.

Тя все пак допусна, че от ПП-ДБ всичко може да се очаква всичко, защото „често си менят мненията и позициите“.

Този парламент е изчерпан. Няма възможност за трайно мнозинство и правителство. Ще върнем веднага третия мандат, ако дойде при нас. Няма да участваме в преговори с втори и трети мандат, подчерта Нинова.

На питане колко депутати очаква да има след изборите Нинова отговори, че в партията „не правят такива сметки“.

Призовавам Радев да прояви разум при връчването на третия мандат, изборът му ще е труден. БСП е „за“ избори 2 в 1, за да не се харчат пари в тази криза. Освен това, така би била по-висока избирателната активност. Водим разговори с десетки леви движения за обединение на предсрочен вот. Най-вероятно скоро ще направим голямо национално събрание, допълни още лидерът на социалистите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев