АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТОШКО ЙОРДАНОВ: АКО ПОЛУЧИМ ТРЕТИЯ МАНДАТ, ВРЪЩАМЕ ПАПКАТА ПРАЗНА

Тошко Йорданов
27.03.2024 / 11:05

ИТН също връщат третия мандат празен на президента, ако той бъде даден на тях. Това обяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в кулоарите на парламента преди връчването на втория мандат по-късно през деня.

"Трябва да се отиде на избори веднага. Не знам защо постоянно се предъвква тази тема, че ако третият мандат дойде при нас, може да се случи нещо по-различно от това, което сме обявили", посочи Йорданов.

Той добави, че според ИТН изборите за парламент и еврозиборите трябва да са две в едно.

"Според нас би било изборите да бъдат две в едно. По простата причина, че чисто организационно и финансово ще бъде по-добре за държавата. Вероятно ще има по-голяма избирателна активност", каза Йорданов.

"Отговорността е в президентството", добави той.

"Нямам представа. Когато бяхме на консултациите с президента, той не е намеквал на кого ще го даде", обясни Йорданов в отговор на въпрос дали е по време на консултациите е обсъждано на кого държавния глава възнамерява да връчи третия мандат.

Според него има възможност за конституционна криза по отношение на служебните премиери, ако всички от списъка с възможни кандидати откажат.

"На президента му е даден списък от 10 човека, основно от ГЕРБ. Дадоха на ГЕРБ възможността да имат служебен кабинет, защото са умни (ПП-ДБ, бел. ред.)", коментира с ирония Йорданов.

"Президентът Радев може да не подпише. Какво правим тогава? Връща се в Народното събрание. В този състав на Народното събрание какво може да последва? Това е доказателство какви отвратителни и грешни конституционни промени направиха същите тези", смята той.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев