АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: МНОГО ИСКАХ ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО, НО ВСИЧКО СВЪРШИ. ПОЖЕЛАВАМ ИМ УСПЕХ С ВТОРИЯ МАНДАТ

Бойко Борисов
26.03.2024 / 12:05

Много исках да има правителство, но всичко свърши! ПП-ДБ бяха инат, искаха цялата власт, или всичко, или нищо! Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС.

Той заяви, че иска да разясни няколко спекулации:

"Малко ретроспекция - от първия ден съм казал тактиката на ПП–ДБ - за външния министър, за червените линии и един официален разговор, който са водили преди няколко месеца в тяхното ръководство.

Много исках да има правителство. Не исках да има говорилни. Те идват 6 души - Ники, Кирил...и аз трябва да слушам исканията на всеки един от тях, продължи да разкрива още Бойко Борисов пред медиите в кулоарите на НС.

В четвъртък казах на г-н Атанасов, че правя всичко това да се случи, в петък извадих листа и се надявам доблестно да го покажат. Въпреки преговорния екип, който дадохме с мандат, собственоръчно подчертах, че Асен Василев остава, заяви още той.

Собственоръчно зачертах Гаджев и Жечо Станков и написах Тагарев, както ми препоръча Иван Костов, и Румен Радев (на енергетиката), така, както искат. За министъра на електронното управление, казах да е техния заместник.

Казах на Асен Василев - искам отговорът да бъде кратък, колкото днешната среща, искам да е "да" или "не". Вследствие на това, вечерта се чухме да го видя как е след катастрофата и той ми каза, че искат нови министри - на вътрешните работи и електронното управление.

ППДБ имат 4 възлови фигури в МВР и това няма да допусна, както няма да допусна да се разграждат системите в службите за сигурност и правосъдието, без да бъде дълбоко осмислено", заяви лидерът на ГЕРБ и продължи:

"В събота премиерът Денков кани Мария Габриел в МС. Тя каза: Това ние не можем да отстъпим. Преговорният екип не може да отстъпи за енергетиката, но щом Борисов е решил, нека така да е. Но Денков казва, че не отстъпва за МВР и за електронното управление.

В неделя за последен път пратих Мария Габриел да говори за последно с Денков, а той ѝ предложи да сложим в МВР Румяна Бъчварова. В този промеждутък започва тилифон, тилифон, тилифон...ще ви кажа друг път откъде идва това тилифон. Обаждат се хора, министри от други държави, да ме натискат от името на Кирил Петков за вътрешния министър", разказа Бойко Борисов.

Сега с втория мандат ПП могат да опитат с БСП, ДПС, Възраждане, пожелавам им успех!

Видях червените рози, които ПП дадоха на Нинова, знам личните им отношения, знам колко са си близки с ДПС, знам и за играта им с "Възраждане" когато ги молиха да ги подкрепят за "Уестингхаус". Имат голям избор", посочи той.

"Отговарям за първия мандат и за ГЕРБ, не ви ли се струва нахално да дойдат и да кажат, че всички министри ще са техни и да им дадем и регулаторите и службите", възмути се Борисов.

"До последния момент ППДБ бяха нахални, искаха да узурпират цялата власт, взеха си енергетика, отбрана и електронно управление пак за тях.

Свърши. Те бяха инат - или всичко, или нищо, отсече той.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев