АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧНАХА ПЪРВИТЕ БЕСЕДИ, ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА „ЧУЙ МЕ! НИТО ЕДИН ПОВЕЧЕ!“

„Чуй ме! Нито един повече!“
18.03.2024 / 18:29

Започнаха първите беседи в сливенски училища, част от кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“. На 11 март известният сливенски художник, учител и общественик Илиян Урумов влезе в час заедно с Vа и Vб клас на ОУ „Димитър Петров“. Пред учениците по свой начин, достъпен за подрастващата аудитория, той разказа свои лични истории, илюстриращи превъзходството на доброто в отношенията между хората.

„Децата не са лоши. Те започват да проявяват агресия под влияние на външни фактори или ако виждат агресия в семействата. Трябва да се говори с тях, да им се обяснява, да се учат на съпричастност и да им се показва доброто“, обясни участието си в кампанията Илиян Урумов.

Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ започна през февруари и ще продължи до края на годината. През всички тези месеци ще бъдат провеждани срещи-беседи с ученици и млади хора. Целта е да се предотврати насилието от и над деца. Кампанията се провежда под егидата на кмета на Сливен Стефан Радев и се организира от Общината и Младежки дом-Сливен. Лице на инициативата е актьорът и музикант Владимир Михайлов, а в нея ще се включат и известни личности като Любо Киров, Мария Мутафчиева от „Мери бойс бенд“, Дичо, Ники Кънчев и други.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев