АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТАГАРЕВ ВЗРИВЯВА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА КАБИНЕТ. ЛЮТ СКАНДАЛ МЕЖДУ ДЕНКОВ И АТАНАСОВ ЗА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР

Тагарев
15.03.2024 / 19:34

Кандидатурата на Тодор Тагарев за военен министър взривява преговорите за бъдещо правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, научи Епицентър. Бг.

ГЕРБ категорично отказват военният министър в оставка да продължи да изпълнява тези функции с мотива, че досега той не е изпълнил нито едно решение на парламента, което касае изпращането на военна помощ за Украйна и това създава недоверие в нашите европартньори.

ПП-ДБ обаче не отстъпват от искането си именно Тагарев да бъде министър на отбраната и в кабинета на Мария Габриел.

Заради непреодолимите противоречия между двата екипа, водени от Габриел и Денков, преговорите са прекъснати днес в 16.00 часа със скандал.

ГЕРБ са дали срок на ПП-ДБ до 19.00 часа тази вечер да отговорят дали ще променят позицията си за Тагарев. Ако не я променят, Мария Габриел ще отиде в понеделник при президента Радев със състав на правителство без Тагарев в него. Този състав ще бъде внесен за гласуване в сряда или четвъртък в парламента. Ако ПП-ДБ не го подкрепят, отиваме на избори.

Освен противоречията между ГЕРБ и ПП, днес е избухнал лют скандал и между ПП и ДБ - този път заради кандидатурата на здравния министър. От ДБ настояли за овакантения пост на Хинков да бъде издигната депутатката Катя Панева, която е доверен човек на ген. Атанасов от ДСБ. "Категорично не", отсякъл обаче Николай Денков. И предложил зам.-министър Илко Гетов или Околийски. Втрещен от тази реакция на Денков, Атанасов буквално се взривил, като изтъкнал, че ДСБ държи на Катя Панева. "Вие може да държите, но тя няма компетенции," отговорил Денков, което накарало Атанасов с гръм и трясък да напусне залата за преговори в Народното събрание. И повече не се върнал. Всичко това станало пред очите на Кирил Петков и Христо Иванов, които просто констатирали разлома и в коалицията ПП-ДБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев