АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН: КИЕВСКИЯТ НЕОНАЦИСТКИ РЕЖИМ ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАН ЗА АТАКИТЕ СРЕЩУ ЦИВИЛНИ В ДЕНЯ НА ИЗБОРИТЕ

Президентът на РФ Владимир Путин
15.03.2024 / 19:24

Чрез зачестилите атаки срещу руски гранични райони Киев се опитва да "отклони вниманието на собствения си народ и на обществеността на други страни, които унизително моли за пари и всякакви подаяния", изтъкна той

Руският президент Владимир Путин днес заяви, че Украйна ще бъде наказана за опитите си да наруши произвеждането на руските президентски избори с обстрел на граждански обекти на руска територия и с опит за навлизане през границите на Русия с 2500 войници, предадоха Ройтерс и БТА.

В свое изказване пред Съвета за сигурност на Русия, в който влизат ръководители на въоръжените сили и на разузнаването, както и най-влиятелните цивилни държавни лидери, Путин каза, че подобни престъпления няма да останат ненаказани.

"За да наруши процеса на гласуване и да сплаши хората, поне в граничните райони, киевският неонацистки режим се опитва да извърши редица престъпни показни въоръжени акции, като атакува мирни населени места в Русия", посочи Путин. "Тези вражески удари няма да останат ненаказани", добави видимо разгневеният руски президент.

На първо място, обясни той, Киев атакува мирни селища на руска територия. Путин е убеден, че Киев няма да може да попречи на изборите в Руската федерация с атаките си, а напротив, хората ще отговорят на провокациите с още по-голямо единство.

"Целта на тези действия, безсмислени от военна гледна точка и престъпни от хуманитарна гледна точка, е, както вече беше казано, опит за намеса в президентските избори в Русия. Сигурен съм, че нашите хора, народът на Русия ще отговори на това с още по-голямо единство“, каза Путин. "Кого решиха да сплашат? Руския народ? Многонационалния народ на Русия?" - реторично попита той, цитиран от ТАСС.

Путин каза още, че 95% от снарядите и ракетите са били свалени от руската противовъздушна отбрана, но някои не са били спрени и има цивилни жертви. По думите му е имало четири атаки в Белгородска област и една в Курска област, извършени от около 2500 свързани с Украйна въоръжени бойци. Той допълни, че те са разполагали с 35 танка и 40 бронирани автомобила.

Путин каза, че около 60% от подкрепяните от Украйна войници са били убити и че са изгубили половината от бронираната си техника.

Руските военнослужещи стъпка по стъпка постигат решаването на поставените задачи в зоната на специалната военна операция, заяви руският президент.

"Руските въоръжени сили уверено държат инициативата и стъпка по стъпка, проявявайки смелост и героизъм, постигат решение на възложените им бойни задачи, като по този начин създават необходимите основни условия за гарантиране на сигурността на Русия, вътрешната политическа стабилност на нашата държава и, в крайна сметка, за постигане на всички цели на националното развитие, за бъдещето на нашата родина, което, независимо от опитите на нашите врагове и недоброжелатели, без съмнение ще бъде надеждно осигурено“, каза държавният глава.

Владимир Путин коментира и зачестилите атаки на украинските въоръжени сили срещу руски гранични райони през последните дни и заяви, че Украйна се опитва да "отклони вниманието на собствения си народ и на обществеността на други страни, от които киевският режим се опитва унизително да моли за пари и всякакви подаяния, от реалната ситуация на линията на съприкосновение".

https://epicenter.bg/article/Putin--Kievskiyat-kefnatsistki-rezhim-shte-bade-nakazan-za-atakite-sreshtu-tsivilni-v-denya-na-izborite/343800/7/97

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев