АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ: КС НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТА С ОТХВЪРЛЯНЕТО НА РЕФЕРЕНДУМА

Костадин Костадинов
13.03.2024 / 10:26

Още миналата година президентската институция не подкрепи желанието на българите да се свика референдум. Румен Радев два пъти ни отказа. В парламента мнозинството на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ отхвърли референдума с обяснението, че противоречи на конституцията. В нашата жалба ние изрично искахме конституционният съд да се произнесе по въпроса. Конституционният съд отказа да се произнесе, заобиколи конституцията и я наруши. Това беше скрит държавен преврат. Това заяви председателят на ПГ "Възраждане" Костадин Костадинов в "Денят започва" на БНТ.

Костадинов сподели, че се гордее с това, че представители на "Възраждане" са били в Русия за участие във форум, организиран от партията на Владимир Путин "Единна Русия"

Форумът е бил посветен на "борбата с модерните практики на неоколониализма", посочват от "Възраждане". В него са участвали представители от 44 държави. Речи на форума са произнесли Коста Стоянов и Ангел Георгиев от "Възраждане" като и двамата са се застъпили за правото на независимост на всички държави и са осъдили всички форми на колониализъм и неоколониализъм, посочват от партията.

"Ние градим мостове. Ние искаме да имаме партньори, а не господари.

Русия ни определи като неприятелска страна, заради това, че България предприе неприятелски действия", каза Костадинов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев