АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН РЕШИ ПРОБЛЕМ С ВОДОСНАБДЯВАНЕТО НА СЕЛО ИЧЕРА

Вода
13.03.2024 / 10:19

Дългогодишният проблем с водоснабдяването на село Ичера вече е решен. Община Сливен изгради и въведе в експлоатация тръбен кладенец, разположен в имот-общинска собственост и нов водопровод. Водните количества от тях постъпват в съществуващ водопровод-тласкател до напорен водоем за селото. От там водата се разпределя гравитачно в уличната мрежа на населеното място.

„Това е една от най-големите придобивки за ичеренци. Хората са много доволни, че вече имат редовно качествена вода. Без вода беше като наказание“, каза кметът на Ичера Иванка Кортезова, която благодари на кмета Стефан Радев и Общината за съдействието.

До изграждане на тръбния кладенец, съгласно водоснабдителната схема на захранване на Ичера с питейна вода, селото се водоснабдяваше от два каптажа - „Извора“ и „Студен кладенец“. Те се намират на около 5 километра източно от населеното място.

През 1995 г. в местността Студен кладенец от ВиК е изграден нов водоизточник – речно водохващане с пречиствателна станция за питейни води. Получаваното количество вода беше крайно недостатъчно и неритмично, особено през летните месеци, което бе сериозен проблем и неудобство за жителите и гостите на Ичера. Недостатъчното количество вода водеше до нередовно захранване на пречиствателната станция.

Кметът Стефан Радев коментира, че е удовлетворен от свършената работа и се радва за жителите на Ичера. С изграждането на кладенеца и новия водопровод, инициативата за редовното задоволяване на селото с питейна вода приключи успешно и проблемите са решени. Стойността на дейностите е 44 400 лв.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев