АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДИМИТЪР МИТЕВ БЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ЧЛЕН НА КОНТРОЛНИЯ СЪВЕТ НА НАПОС

NAPOS
07.03.2024 / 12:52

Председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев отново бе избран за член на Контролния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/. Това се случи на годишното общо събрание на асоциацията на 6 март в Пловдив.

Освен членове на контролния орган, беше избран и съставът на Управителния съвет на асоциацията.

В рамките на срещата бе отчетен доклад на националната асоциация и нейното развитие през последните 4 години. Делегатите имаха възможност да се запознаят и с обобщения анализ на асоциацията за изминалата година и за осъществените инициативи.

На общото събрание бе приет тазгодишният бюджет и програмата с набелязани мерки през 2024 г. Фокусът им предимно е насочен към законодателството в местното самоуправление, а също така и с повишаване на административния капацитет.

Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България е основана през 2004 г. в Града под тепетата. В нея членуват над 200 председатели на местни парламенти в България, като броят им ежегодно се увеличава с приемането на нови членове. Седалището на асоциацията е град София, а нейният основен профил на действие е реализирането на ефективно местно самоуправление и развитие на гражданското общество.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев