АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА ЗА ОСТАВКАТА НА ДЕНКОВ: ЧАКА НИ ОЩЕ ОТ СЪЩОТО И ТО ОЩЕ ПО-ЛОШО

Нинова за оставката на Денков: Чака ни още от същото и то още по-лошо
06.03.2024 / 16:02

"В документите, които си раздават управляващите, всичко е за механизъм за овладяване, няма нито ред за проблемите на хората", посочи лидерът на БСП

Правителството ще си отиде днес, но ни чака още от същото и то по-лошо, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за оставката на премиера Николай Денков и министрите му.

Според нея кабинетът е порочно заченат още в самото начало и неприемливо като сглобка.

"В документите, които си раздават управляващите, всичко е за механизъм за овладяване, няма нито ред за проблемите на хората", посочи лидерът на БСП.

Нинова отсече, че партиите във властта са постигнали математически сбор, за да имат мнозинство, което обаче е морално неприемливо.

"Направихте го единствено в името на властта, събраха ви страха и алчността – страхът да няма истинско правосъдие и моделът "Борисов" да отиде там, където трясва и алчността за постове", настоя тя. Соцлидерката отсече, че правителството се е провали във всичките си приоритетите, заложени в управленската програма.

"Влизането в Шенген е изпълнено на 3%, точно толкова е стокообменът по въздух и вода и то в замяна на мигранти, което е факт и управляващите го крият. Вторият приоритет е приемането в еврозоната от началото на следващата година и там има провал. Овладяването на инфлацията до 3% беше друг приоритет, за да се влезем в еврозоната, но няма да се постигне", изброи Нинова.

Според нея няма и съдебна реформа, а съдебна катастрофа и хората я виждат всеки ден.

"Всеки десети работещ българин е беден, не му стигат доходите за оцеляване дори да работи и процентът на работещите бедни се увеличава. Каква реформа има в здравеопазването, когато умират хората по улиците, каква реформа в образованието, вижте учебниците, къде сме в касацията", скочи още лидерът на БСП и обобщи, че "всичко е делене на постове, караници и скандали".

"Това правителство е създадено за овладяване на държавата, а не за нейния просперитет и развитие", отсече тя.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев