АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВАЛЕРИ НАЙДЕНОВ: ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ, СЕ РЪКОВОДИ ОТ АМЕРИКАНСКИЯ КАМЕРТОН

Валери Найденов
06.03.2024 / 15:51

"Всичко, което се случва в България, включително сглобката, се ръководи от американския камертон".

Това заяви пред БНР журналистът Валери Найденов.

По тази причина той смята, че за страната ни е важно какъв ще бъде изходът от предстоящите президентски избори в САЩ.

Джо Байдън и Доналд Тръмп постигнаха победи на първичните избори в "супер вторника" в редица щати, проправяйки път за повторение на сблъсъка между тях от предишния вот.

"Върховният съд в САЩ почти елиминира възможността Тръмп да бъде спрян чрез съдебна война, като отсъди, че щатските съдилища нямат право да го вадят от избирателните бюлетини.

Обобщените проучвания показват, че Тръмп има два процента преднина. Има обаче и "люлеещи се“ щати, където той води с 3 до 7 пункта. Единствено в Пенсилвания нещата са на кантар.

Реално Байдън няма шанс да бие. Положението се влошава и от изнесени данни, получени след специално разследване във връзка с изнасянето на секретни документи, че той е с много лоша памет.

Пътят на Тръмп към Белия дом не може да бъде прекъснат, освен ако не бъде сменен Байдън. Всички продемократични издания пускат такива статии. Все повече се очертава като най-подходяща Мишел Обама, съпругата на бившия американски президент Барак Обама. Тя има много висок рейтинг".

Валери Найденов посочи, че съдят Тръмп за абсурдни неща.

"По върховете на САЩ отдавна са осъзнали, че са избрали грешния път през 2014 г. с Виктория Нюланд. Но това, че тя си подава оставката, не означава, че политиката ще се промени. Те са стигнали донякъде. Не са сигурни, че трябва да спрат и да дадат победа на Путин.

Ако не беше този преврат (Майдана - бел. ред.) в Украйна, спокойно опозицията можеше да дойде на власт, както беше договорено с външните министри на Германия, Франция и Италия.

Имаше договорености Янукович да изтегли войските от региона, където са правителствените сгради. Той ги изтегли. Тогава пък нахлуха бойците. Наложи му се да избяга. Партията на регионите, която ръководеше, беше ликвидирана чрез насилие. Имаше и убити депутати. Ако това не беше станало, тя щеше да изгуби изборите със сигурност. Нямаше да има референдуми в Крим, Донецк и Луганск. Всички тези територии щяха да си бъдат украински.

Взе се по-остър завой. Сега може би демократите са си дали сметка за това. Но това не означава, че войната ще спре".

Валери Найденов смята, че ако Тръмп стане президент, нещата ще се променят.

Журналистът допуска, че е възможно на Конгреса на демократите, който ще се проведе през август, Байдън сам да си подаде оставката.

Има много признаци, че се променя демографията на двете партии, посочи още той.

"Младежта и хората от латиноамерикански произход отиват към Тръмп".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев