АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРБ "ПРИЕМА С ГОРЧИВИНА" ГЛАСУВАНАТА ОСТАВКА В ОТСЪСТВИЕТО НА ГАБРИЕЛ

Росен Желязков Снимка: БГНЕС
06.03.2024 / 13:01

От ГЕРБ обявиха за прибързано решението на ПП-ДБ – оставката на Николай Денков да бъде гласувана днес в отсъствието на ротационния кандидат за премиер Мария Габриел.

Председателят на НС Росен Желязков заяви:

"В момента се чудим защо и крехкото доверие, което има, се правят дори такива символични жестове, които подкопават това доверие и някак си предпоставят разговорите, които могат да започнат още от петък нататък".

"Когато Мария Габриел е в страната, защото тя води преговорния екип, но ги предпоставят с още една нотка на горчивина, която вече се е зародила между нас", заключи той.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ СДС Теменужка Петкова видя в това действие отказ от преговори и дори желание за предсрочни избори.

Петкова, която е в преговорния екип, определен от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, каза, че още не са търсени за разговори. "Това прибързано действие за подаване на оставка и гласуване сега и веднага буди съмнение, не е ясна каква е целта. Дали това, че Бойко Борисов е в чужбина и Мария Габриел също я няма… ПП-ДБ демонстрираха, че не желаят да се водят преговори, по-скоро може би те искат да се тласне държавата към нови избори", коментира тя.

Зам.-председателят на партията Томислав Дончев беше лаконичен: "Това бързане може да означава нещо друго – че това управление бяга от резултатите от собствената си работа".

От изявленията на знаковите лица на ГЕРБ не стана ясно кога ще се извърши ротацията на председателя на парламента.

Другият зам.-председател Рая Назарян допълни: "Елементарната политическа логика предполагаше първо да бъде извадена оценката на министрите, тоест отчета на тези министри, какво са свършили и след това оставката да бъде гласувана. Министрите трябва да бъдат в залата, а не обратното, както се случи днес".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев