АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

208 УЧАСТНИЦИ ЩЕ ПРЕМЕРЯТ СИЛИ В ПОРЕДНАТА ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКА ЩАФЕТА „ОСВОБОДИТЕЛ“ НА 3 МАРТ

Лекоатлетическата щафета „Освободител“ в Сливен архив
01.03.2024 / 17:11

За 59-и път ще бъде даден старт на лекоатлетическата щафета „Освободител“ в Сливен. Традиционно, тя ще се проведе на 3 март – в чест на Националния празник на Република България.

В 11 ч. сливенският ученически спорт ще излезе по улиците на града, за да вземе участие в най-старото състезание на територията на общината.

208 лекоатлети ще преминат по състезателното трасе от 1230 м. То е разделено на 8 поста и ще бъде пробягано от отбор, включващ по равен брой 4 момичета и момчета.

Записани са 26 отбора в трите възрастови групи. Това са момичета и момчета от 5-7 клас, юноши и девойки 8-10 клас и 11-12 клас.

Стартът ще бъде даден от булевард „Хаджи Димитър“ (пред Виенска сладкарница) и ще премине по булевард „Братя Миладинови“ – булевард „Цар Симеон“ – булевард „Цар Освободител“. След приключването на щафетата победителите ще бъдат наградени на площад „Цар Освободител“ пред общината от кмета на града Стефан Радев.

Община Сливен е осигурила индивидуални награди – спортна раница за всеки участник и кандидат, определен за резерва от училищен отбор, а за победителите от първо до трето място купи, медали и поларени спортни якета.

Състезателното трасе ще бъде обезопасено и затворено за движение с цел безопасност на състезатели и публика.

Община Сливен апелира гражданите да избягват пресечките на посочените булеварди и да изберат алтернативни маршрути в посоченото време.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев