АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОНЦЕРТ „МЛАДА ЕВРОПА“ НА СЛИВЕНСКИЯ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР - ВЕЧЕР НА МЛАДЕЖКОТО МУЗИКАЛНО МАЙСТОРСТВО

Koncert
01.03.2024 / 11:32

Музикалните ентусиасти и ценители на изкуството ще се насладят на още една незабравима вечер, когато Симфоничен оркестър - Сливен ще представи поредното събитие от своя цикъл „Млада Европа“. То ще се състои на 14 март, от 18.30 ч. в зала „Сливен“. Този концерт обещава омагьосващо пътешествие в царството на класическата музика, с участието на трима изключително талантливи млади артисти - Виктор Теодосиев /валдхорна/, Сион Найман /виолончело/, и Симон Павлов /диригент/.

Богатият репертоар на вечерта обхваща различни епохи и стилове. Първият концерт за валдхорна и оркестър на Рихард Щраус е шедьовър, известен със своите лирични мелодии и техническа виртуозност. Младият Виктор Теодосиев, несъмнено ще вдъхне живот на това омагьосващо произведение, завладявайки слушателите със своята експресивна интерпретация и безупречно майсторство.

Оригиналната версия на Вариациите на тема рококо от Пьотр Илич Чайковски, са скъпоценен камък от репертоара за виолончело, а Сион Найман, един от най-обещаващите български артисти, отново ще демонстрира пред сливенската публика удивителния си талант, с нюансирани фрази, дълбока емоционалност и впечатляваща техника.

Кулминацията на вечерта ще бъде Седмата симфония на Лудвиг ван Бетовен, паметник на симфоничния блясък и артистичната иновация. Под диригентската палка на Симон Павлов, оркестърът ще вдъхне живот на монументалното произведение на Бетовен, предавайки на зрителите динамичната му енергия и емоционален заряд.

Концертът Щраус, Чайковски, Бетовен от цикъл „Млада Европа”, не е само празник на класическата музика. Той е свидетелство за трайното наследство на българското артистично майсторство и безграничния талант на следващото поколение музиканти.

Сливенският симфоничен оркестър, Виктор Теодосиев, Сион Найман и Симон Павлов, канят публиката да се впусне в трансцендентна одисея през вечната красота на симфоничните шедьоври, напомняйки отново за универсалния език - музиката, която извисява, просветлява и обединява.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев