АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИТАЛИАНСКИЯТ ПОСЛАНИК ДЖУЗЕПИНА ДЗАРА СЕ СРЕЩНА С МЕСТНАТА ВЛАСТ В СЛИВЕН

Италианският посланик Джузепина Дзара се срещна с местната власт в Сливен
01.03.2024 / 11:30

Посланикът на Италия у нас Джузепина Дзара посети Сливен, придружена от делегация на Конфиндустрия България, водена от председателя Роберто Санторели. На среща в предприятието на италианския инвеститор Едуардо Миролио Нейно превъзходителство разговаря с кмета на Сливен Стефан Радев, областния управител Маринчо Христов, зам.-кмета по икономически въпроси Стоян Марков и представители на местния и италианския бизнес в региона.

Участниците в срещата се обединиха около мнението, че сътрудничеството между местната власт и предприемачите е на много високо ниво и то трябва да продължи.

Бяха обсъдени нови перспективи за привличане на още италиански инвестиции в областта и възможностите, които предлага региона. Бяха коментирани геополитическите отношения между двете страни, перспективите за по-нататъшно добро взаимно сътрудничество и цялостното развитие на региона.

Делегацията посети производствените цехове на завода, където беше запозната с технологичните процеси, съпътстващи производството на платове. Компанията една от първите италиански фирми, развиващи дейност в България, превърнала се в един от лидерите в текстилната промишленост с голям принос към икономиката на Сливенска област.

Конфиндустрия България е сдружение на италианското предприемачество у нас, създадено през 2000 година. Председателят Роберто Санторели връчи на на своя домакин Франко Миролио почетен плакет за цялостен принос на управляваната от него фирма в съвместната работа с Конфиндустрия България.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев