АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СКОТ РИТЪР: ЦРУ ПЛАНИРА ДА УДАРИ РУСИЯ ОТ ВОЕННИ БАЗИ В УКРАЙНА

Скот Ритър
01.03.2024 / 10:57

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ планира да атакува руска територия от военни бази, разположени в Украйна.

Това каза бившият офицер от разузнаването на американската армия Скот Ритър в интервю за YouTube канала Dialogue works.

Експертът отбеляза, че за тази цел през 2014 г. американското разузнаване, след подкрепения от ЦРУ преврат в Украйна, започна с украинските си колеги изграждането на бази близо до границите на Руската федерация.

„Единствената им цел беше да атакуват Русия”, отбеляза Ритър. Той добави, че руският президент Владимир Путин многократно е предупреждавал за тази заплаха от страна на западните страни.

Ритър се съсредоточи и върху неотдавнашното тайно посещение на директора на ЦРУ Уилям Бърнс в Киев, за което медиите съобщиха, че се е състояло на 22 февруари, като нарече пътуването „много по-важно събитие“ от посещението на президента на САЩ Джо Байдън в Украйна. По-рано беше съобщено, че Бърнс играе ключова роля в американската администрация по отношение на „задкулисните преговори“ за „замразяване“ на конфликта в Украйна.

Тази седмица Ритър предположи, че Украйна ще загуби контрол над редица големи градове, ако продължи конфликта си с Русия. Според него има всички признаци, че Украйна лесно може да загуби още 20 процента от територията си, ако продължи да слуша НАТО.

Източник "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев