АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА В НС: ГЕРМАНИЯ НИ ВРЪЩА МИГРАНТИ, ОСЪДЕНИ ЗА УБИЙСТВА, ИЗНАСИЛВАНИЯ, ГРАБЕЖИ И ПРАНЕ НА ПАРИ

Корнелия Нинова
01.03.2024 / 10:52

Председателят на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова обяви от трибуната на Народното събрание, че от Мюнхен към България са репатрирани с малък чартър 23-ма мигранти. Шестима от тях са осъдени "наред с други неща за убийство, непредумишлено убийство, тежка телесна повреда, сексуални престъпления, отежняващи грабежи, пране на пари".

Лидерът на БСП се позова на документ на Баварската държавна служба за убежище и регистриране, а справка на "Дневник" показа, че става дума за прессъобщение на сайта на институцията. Преводът на Нинова от немски на български е коректен.

"Беше и е важно за Държавната служба по убежища и репатриране по всяко време да дава приоритет на връщащите се престъпници, които трябва да напуснат страната, подчерта Аксел Щрьолайн, президент на Баварската държавна служба за убежище и регистриране", цитира Нинова още от прессъобщението, публикувано на 8 февруари.

Нинова атакува управляващите за договорените условия за присъединяване на България към Шенген и попита дали е ставало дума за това, "че ще се предпочитат" престъпници.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел отговори: "Информацията ще бъде проверена, но препрати казуса към Министерството на вътрешните работи".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев