АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТЪКЪР КАРЛСЪН: НАТО ПОМАГА НА УКРАЙНА ДА ПЕРЕ ПАРИ

Тъкър Карлсън
23.02.2024 / 09:21

Вместо победа в Украйна, ще има военен преврат в САЩ: разяреният Тъкър Карлсън направи прогноза. Тъкър Карлсън даде дълго интервю за консервативния канал TheBlaze. Журналистът говори за наблюдението от Агенцията за национална сигурност /NSA/, нарече политиката на администрацията на Байдън причина за конфликта в Украйна и посочи, че победата на Украйна е невъзможна. И нарисува сценарий за военен преврат в Съединените щати: „егоистичните, глупави хора“, управляващи страната, могат да използват армията срещу собствените си граждани. Независимо, че запази характерната си усмивка, Тъкър беше разярен.

KP.RU изгледа едночасовото интервю на Карлсън с телевизионния водещ Глен Бек и подбра основните моменти.

КИЕВ НЯМА ШАНС

В украинския конфликт Тъкър директно обвини американските политици: „Русия навлезе в Източна Украйна, защото администрацията на Байдън я накара да го направи... Русия не иска ядрени оръжия на своите граници, насочени към Москва.“ Карлсън смята външната политика на САЩ за безумна: „Нищо не е построено, само разрушено“. И той нарисува фантастична картина: китайците разполагат ядрени оръжия в Мексико: „Ние също бихме казали „не“.

Тъкър не вижда никакъв шанс Украйна да спечели: „Русия има сто милиона души повече, тя е в състояние да произведе седем пъти повече артилерийски снаряди от всички страни от НАТО. И това са определящите фактори за една военна операция.

Е, а мечтите на Запада за смяна на властта в Русия, според Карлсън, са път към хаоса. „Създадохме хаос в Ирак, Сирия, Либия, Афганистан. Това направи света много по-страшно и нестабилно място. Така че защо искаме да причиним това на най-голямата страна в света?“

СЛЕДЕНЕТО ОТ NSA: „ДОРИ СЪПРУГАТА И ДЕЦАТА НЕ ЗНАЕХА ЗА ПЪТУВАНЕТО ДО МОСКВА“

Тъкър Карлсън вече накратко разказа, че американските разузнавателни служби са се опитали да попречат на интервюто му с Владимир Путин. И сега разказа „детективни“ подробности и обясни как в крайна сметка е възможно да се организира среща с руския лидер.

През 2021 г., когато Тъкър започва да проучва почвата за интервю с руския президент, Агенцията за национална сигурност (NSA) следи кореспонденцията му и я прехвърли на New York Times. Познат служител от изданието предупредил Карлсън. Той бил уплашен и в същото време не повярвал напълно, затова отлетял за Вашингтон, за да се срещне с източника си и да поговори на четири очи.

След като се уверил, че всичко казано е вярно, Карлсън се обадил на сенатор, когото познава, и го помолил да „фиксира „за протокола“ информацията за наблюдението. Републиканците от Конгреса се свързаха с NSA за разяснения (получиха формални отговори).

„Продължих да опитвам“, описа Тъкър по-нататъшната подготовка на интервюто с Путин. - Говорих с куп различни хора. След наблюдението се научих как да общувам извън полезрението на американските власти. Това не е възможно, ако използвате електронни средства.

Привлякох (към преговорите за интервю – авт.) някои неруснаци (не граждани на Русия – авт.), които можеха да гарантират за мен. Накрая ми казаха: „Да, ще го направим. Но ако изтече новината за това интервю, ще го отменим”...

В крайна сметка репортери на New York Times се обадиха на мен и моя приятел и ме попитаха кога интервюирам Путин. Как са узнали? Не казах на никого. Дори моите продуценти, жена ми и децата ми не знаеха. Едно от децата ми беше много разстроено, когато научи, че съм в Москва: „Защо не ми каза?!”

Те очевидно са го направили отново (организираното наблюдение - бел. ред.) Организираха и „изтичане“ в New York Times, опитвайки се да провалят интервюто.

„ДОЛАРЪТ ЩЕ СЕ СРИНЕ ЗАРАДИ САНКЦИИТЕ“

Тъкър Карлсън посочи още една причина, поради която искал да се срещне с Владимир Путин.

„Имаме конфликт с Русия. Но нямаше гласуване в Конгреса за войната с Русия. Никой никога не ми е обяснявал защо трябва да се караме с Русия, защо трябва да мразя руснаците.

Страната ми е в много трудна ситуация. Тя напълно остана без пари. Ние сме пред банкрут. И затова е необходима обективна информация, „преди да дадем на Украйна още 60 милиарда долара за разходи, върху които нямаме контрол“, каза Карлсън.

Когато започна СВO и бяха наложени санкции срещу Русия, журналистът заключи: „Това ще унищожи първенството на американския долар в света... „Вие сте руски олигарх“, - казаха американските олигарси, - „Ние ви отнемаме активите.” Помислих си: това е безумно поведение. Не можете да наказвате хора, без да установите вина, без доказателства. Това ще убеди останалия свят, че на долара не може да се вярва, защото се е превърнал в политически инструмент."

Други държави ще направят „всичко възможно, за да се отдалечат от долара. И щом направят това, Съединените щати ще се сринат, защото нашето общество и икономика се основават на дългове.“

ПРАНЕТО НА ПАРИ В НАТО И ПОЗОРЪТ НА ДЖОНСЪН

От журналиста, както можеше да се очаква, се понесоха много критики към НАТО, в която той вижда само разпиляване на пари и гешефти: алиансът е „напълно некомпетентен като отбранителен съюз, насочен срещу Русия. Американската армия не трябва да воюва за Литва, това са глупости... А във Вашингтон критикуването на алианса се счита за греховно, сякаш посягаш на религията. Това всъщност е мошеничество. Пране на пари“.

Американските разходи за Украйна, при всички вътрешни проблеми на страната, Тъкър Карлсън „илюстрира“ с метафора: „Детето ви е наркоман, но вие нямате време и средства за да го лекувате. Защото изпращате парите на фармацевтична компания в Буркина Фасо.

Използвайки примера на историята с „парите“, Тъкър разобличи и бившия британски министър-председател Джонсън, който се нахвърли върху интервюто на Карлсън с Путин. След това за интервю със себе си Борис Джонсън, чрез посредници поиска от Тъкър... милион долара.

„Този човек, по искане на Съединените щати, спря мирното споразумение за Украйна (Истанбулските споразумения – авт.). Мисля, че затова е отговорен за смъртта на стотици хиляди хора. И той не иска да обяснява, защо е постъпил така, докато не платя един милион! - възмути се журналистът.

Е, а по въпроса за милиардите за Киев от бюджета на САЩ: „60 милиарда долара няма да позволят на Украйна да надделее над Русия. Никой честен човек не мисли, че това ще проработи." Това е операция за пране на пари, повтори Карлсон.

СЦЕНАРИЙ ЗА ПРЕВРАТ

Виждайки в какви „помийни ями“ са се превърнали американските градове и сравнявайки ги с Москва, журналистът продължава да хули естаблишмънта на страната си.

„Идеята, че същите тези хора могат положително да променят нещо в Източна Европа, е безумна... Досиетата за убийството на Кенеди дори още не са разсекретени! Общо са натрупани повече от милиард секретни документи. Това не може да е демокрация“.

Тъкър нарича управляващите в Съединените щати „некомпетентни, егоистични и глупави“. Между другото, той специално открои държавния секретар Блинкен - „посредственост, политически хакер с нисък коефициент на интелигентност“.

И накрая, Карлсън има своя собствена версия за супер меката миграционна политика на Байдън и Ко. „Те промениха населението на страната, като пуснаха милиони хора, които нямат нищо общо със Съединените щати... Американските граждани се заменят с чужденци, които се насърчават да се присъединят към армията: „Нека им дадем оръжия.“

Нашето военно ръководство е опасно не само заради многото неуспешни войни – войските могат да бъдат използвани срещу населението на САЩ.

Те искат да превърнат армията в инструмент за вътрешнополитически контрол и е много по-лесно да използват чужденци за това, отколкото хора, израснали в нашата страна.

Превод: ЕС

https://pogled.info/svetoven/amerika/vmesto-pobeda-v-ukraina-shte-ima-voenen-prevrat-v-sasht-razyareniyat-takar-karlsan-napravi-prognoza.166176

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев