АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСНАЦИТЕ СА ПРЕВЗЕЛИ КОКСОВИЯ ЗАВОД В АВДЕЕВКА, ЕВАКУИРАЛИ СА НАД 20 РАНЕНИ УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ, ОСТАВЕНИ ДА УМРАТ

Руснаците са превзели коксовия завод в Авдеевка, евакуирали са над 20 ранени украински войници, оставени да умрат
19.02.2024 / 09:16

Руските военни са освободили напълно Авдеевския коксохимически завод, а на сградите на предприятието са издигнати руски знамена, съобщи руското министерство на отбраната. Руските войски евакуираха от Авдеевка над 20 ранени украински войници, изоставени от колегите си, съобщиха за ТАСС от оперативните служби на Донецката народна република.

"Групировката войски "Център", развивайки офанзивата, пое пълен контрол над коксохимическия завод на Авдеевското направление. На административните сгради на завода са издигнати руски знамена“, се казва в съобщението. Според министерството на отбраната частите на украинските въоръжени сили продължават да отстъпват. Руските въоръжени сили поразяват укрепените райони на противника и нанасят огневи поражения с артилерия и авиация.

"Украинската страна избяга хаотично от Авдеевка още преди обявяването на изоставянето на града. Те оставиха ранените си да умрат. Нашите момчета ги евакуират и спасяват. В момента повече от две дузини ранени са изведени", съобщиха оперативните служби на Донецката народна република.

Снощи руското министерство на отбраната съобщи, че военнослужещи от инженерните подразделения са започнали да разминират пътища и сгради в Авдеевка. Украинските въоръжени сили са организирали плътно миниране в Авдеевка, основно с оръжия съветско производство, но също и модели на НАТО, каза командирът на инженерен взвод с позивна Усман. "Плътно миниране - смесен тип минни заграждения. Има и мини-капани. Врагът е много умен в това отношение. Затова работим внимателно, бавно", каза командирът във видео, разпространено от руското министерство на отбраната .

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев