АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В МОСКВА РУМЕН ПЕТКОВ ПРИЗОВА ЗА ОСТЪР ОТПОР СРЕЩУ СЪВРЕМЕННИТЕ МЕТОДИ НА КОЛОНИЗАЦИЯ

В Москва Румен Петков призова за остър отпор срещу съвременните методи на колонизация
16.02.2024 / 11:10

В Москва на Форума на поддръжниците за борба с със съвременните практики на неоколониализма „За свободата на нациите“ председателят на АБВ Румен Петков призова за защита на националните традиции, ценности, история и икономика и остър отпор срещу съвременните методи на колонизация.

Лидерът на АБВ Румен Петков, зам.-председателят на партията Владимир Маринов и Румен Петков, член на Гражданския съвет, са в Москва по покана на най-голямата руската парламентарно представена партия „Единна Русия“. В рамките на Форума на поддръжниците за борба с със съвременните практики на неоколониализма „За свободата на нациите“ те представят декларации в различни тематични панели.

Петков отбеляза, че в последните три десетилетия пред очите се разгръщат нови извратени форми на неоколониализъм. А т.нар. „цветни революции“ се оказват средство за разрушаване на общества и държави с цел икономически грабеж, като даде за пример събитията в Ирак, в Либия. Същевременно, опитите да се наложи цензура да се забранят мнения, различни от официозните, да се забрани достъпът до медии, да се забраняват медии, да се пренаписва историята, да се рушат хилядолетни традиции, да се посяга върху вероизповедания, показват една готовност за извратено мислене и действие, която трябва да срещне изключително сериозен отпор, подчерта той.

„Никой не потърси сметка на престъпника Тони Блеър, който излъга целия свят, че в Ирак се произвеждат биологични оръжия. Избихме 30 000 жени и деца на Ирак и това остана безнаказано. Европейският съюз придобива вид на колония на Съединените щати и яркото доказателство са налаганите безчет санкции - от Куба преди 63 години, до Русия в последните три. Но най-яркият пример е решението за предоставяне на 50 милиарда евро на Украйна, за да продължи избиването на украински и руски мъже, за което Европейският съюз получи потупване по рамото от президента Байдън.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев