АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

Д-Р НЕДЕЛЧО ТОТЕВ: ГЛОБИТЕ ЗА БОЛНИЦИТЕ СА ДРАСТИЧНИ И АБСУРДНИ

Д-р Неделчо Тотев
16.02.2024 / 08:45

Може би ще има общински болници, които ще избегнат санкцията, ще направят всичко възможно тотално да изравнят заплатите на всички. Ресурсът е ограничен, но това е най-малкият проблем на националния рамков договор. Ако е само това проблемът – с мед да го намажеш.

Това мнение изрази пред БНР д-р Неделчо Тотев, председател на Националното сдружение на общинските болници и директор на болницата в Чирпан.

За да достигне заложените прагове на работните заплати, болницата в Чирпан изпитва недостиг от 60 000 лева на месец, даде пример д-р Тотев. Като се добави високият клас прослужено време, защото персоналът е масово над 60-годишна възраст, от 1500 сумата скача на 2000 лева, поясни той. Това се случва и на фона на преговорите по новия КТД, по който синдикатите ще искат още по-голямо увеличение на заплатите, допълни Тотев.

Глобите са драстични и абсурдни, смята болничният директор. Затова според него сигурно всички ще стигнат праговете, но "ще стане тотална уравниловка".

"На хората им е дошло до гуша от лъжи във всичките години назад."

НРД ни изумява. В първия момент си мислехме, че е шега, изпреварила първи април, коментира д-р Неделчо Тотев в предаването "Преди всички".

Според него са налице правни абсурди при определянето на отдалечеността на лечебните заведения.

"Ние сме заявили, че трябва да отнесем нещата към компетентните органи. След като Лекарският съюз не договаря неща в наша полза", каза д-р Неделчо Тотев. "Ще се обърнем към съда."

"Тези болници, които не могат, ще излезем от играта", предупреди директорът на болницата в Чирпан.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев