АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕНКОВ И ГАБРИЕЛ ОТГОВАРЯТ НА ДЕПУТАТСКИ ВЪПРОСИ

Денков и Габриел
09.02.2024 / 10:00

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще отговарят на депутатски въпроси в рамките на парламентарния контрол.

Николай Денков ще отговаря на въпроси на "Възраждане" за условията по приемането ни в Шенген по въздух и вода и процедурите по връщане на лица от Австрия и други европейски страни по условията на Дъблинския регламент. След него на трибуната застава вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. Още 7 министри ще участват в парламентарния контрол. Най-много въпроси има към министрите на регионалното развитие – 10, на земеделието – 9 и на околната среда и водите – 8

Работната програма на НС започва с второ гласуване на промените в Закона за закрила и развитие на културата. Техни вносители са депутати от ГЕРБ - СДС и ДПС. Предвижда се създаване на публичен електронен регистър на професионалните артисти и специалисти в областта на културата. Редът за поддържане на регистъра и за достъпа до него ще се определя с наредба на министъра на културата. Преди внасяне на националния културен календар в МС, той трябва да проведе обществени консултации.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев