АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ПОСТЪТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР МОЖЕ ДА ПРОВАЛИ РОТАЦИЯТА. КАТЕГОРИЧНО

Бойко Борисов
07.02.2024 / 10:11

Сътресение в сглобката няма, спорове много. Но поставянето на червени линии от страна на колегите не помага за взимането на крайно решение. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Постът външен министър може да провали ротацията. Категорично, отсече Борисов. Така той отговори на настояването на ПП-ДБ Мария Габриел да е премиер, но не и външен министър, а този пост да се поеме от Николай Денков.

Денков ще е вицепремиер с особен статут, може да ходи с нея където иска, коментира Борисов. И обясни, че до този момент има спор с ПП-ДБ само за външния министър. А в правителството "Габриел" пак тя щяла да е единственият представител на ГЕРБ като премиер и външен министър.

След като те поставят тази червена линия, не виждам как ще се проведе и да стигнем до някакъв консенсус, допълни Борисов. И напомни, че Външно е единственото министерство на ГЕРБ. До този момент направихме огромен компромис, отсече Борисов. И напомни, че ГЕРБ има 69 депутати, а цялата изпълнителна власт е в ПП-ДБ, които са с по 30 депутати.

Съглашателство е силна дума, то е нещо лошо. След 5 избора решихме да направим подобно формирование, да приемем бюджета, плана за възстановяване. Впоследствие, след подписания меморандум, се превърна в работеща структура, която в момента няма алтернатива, обясни Борисов.

За разлика от колегите, аз си меря добре думите. Защото всички проблеми са свързани с непремерени думи и действия, коментира лидерът на ГЕРБ. За разлика от тях, аз няма да мечтая днес червени линии. Но в разговорите, в неделя имахме много сериозен такъв.

Ротацията не е на всяка цена. Не можем да чуем от медиите говорене и червени линии.

Петков каза, че решението на тяхната група партии е, ако Денков не е външен министър, да няма ротация. А идеята Асен Василев да е вицепремиер била шега между него и Борисов.

В меморандума ясно е описано, че Денков е безспорен много добър вицепремиер и министър на образованието. Те казват - трябва ни външно министерство, за да имаме излаз към света. Контрааргументът ни е, че когато Асен Василев предвожда група министри навън, това не е ли излаз, коментира Борисов.

Ако това е вярно, което излезе от експертизите, Васил Терзиев не е кмет. Те са купили изборите. Разбира се, че искам нови избори, манипулирани избори не са избори, отсече Борисов.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев