АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ" С ВЪПРОСИ КЪМ ПРЕМИЕРА ЗА МИГРАЦИЯТА И ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ШЕНГЕН

"Възраждане" с въпроси към премиера за миграцията и изискванията за Шенген Снимка: Росина Петрова
17.01.2024 / 12:22

Парламентарната група на партия "Възраждане" ще зададе поредица от въпроси към премиера Николай Денков за политиката по миграцията и изискванията, които България трябва да изпълни, аз да стане част от Шенгенската зона и със сухопътните си граници.

В кулоарите на парламента депутати от "Възраждане" показаха парче от ограда, което твърдят, че са изрязали от съоръжението по българо-турската граница. Според лидера на партията Костадин Костадинов на много места преградното съоръжение е нарязано, а на други ограда липсва.

"На 10 километра от българо-турската граница, там всяко едно село, всяка вечер, хората когато лягат да спят, знаят, че през нощта през тяхното село, а понякога и през дворовете им, минават нелегални мигранти. Целият терен там е опасан от нелегални биваци, които се превръщат в едни нерегламентирани сметища, защото когато минават, те се преобличат, слагат други дрехи, за да могат по някакъв начин криво-ляво да се слеят с хората в нашата страна, макар, че те нямат за цел това нещо. Просто искат да минат бързо и безконфликтно през страната.

Целият терен - от устието на река "Резовска", до "Тунджа", защото това е горе-долу участъкът, в който минават най-много нелегални мигранти, след това вече отиват в един по-населен участък от територията на българо-турската граница към Свиленград, целият този участък прилича на едно огромно сметище в момента. Аз с очите си видях граничен патрул на унгарската полиция с унгарска кола. Има румънски, има гръцки, има австрийски - дръжте се да не паднете - има естонски. Естонци идват да пазят границата в България. Това е позор! Меко казано, позор! И на фона на това наглеците си позволяват да представят едно национално предателство като едва ли не голям успех. Защо е национално предателство, това, което направи Денков? Защото той с това свое решение на практика отваря вратата към възможността за превръщане на страната ни в огромен бежански лагер", коментира той.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев