АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТ ИТН ОТНОВО ПОИСКАХА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

Станислав Балабанов Снимка: БГНЕС
17.01.2024 / 11:14

В декларация от парламентарната трибуна от ИТН отново поискаха оставката на правителството. Депутатът Станислав Балабанов цитира постове във Facebook на един от лидерите на ПП-ДБ Христо Иванов отпреди 3 години, в които казва, че няма да прави коалиция с ГЕРБ и го обвини в политическо лицемерие. Един от примерите, според него, е свързан с номинацията на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова за конституционен съдия.

"Номинацията на г-жа Десислава Атанасова за съдия в Конституционния съд е издигната лично и от въпросният Христо Иванов, положил подписа си под тази номинация, уверявайки всички нас, че госпожа Атанасова отговаря на всички професионални и морални критерии за този висок пост. За това ще ви цитирам поста на Христо Иванов във "Фейсбук" от 2-ри октомври 2020-та година, демек пак преди три години: "Деси Атанасова - председател на Конституционна комисия, е естествено продължение на фарса "ГЕРБ пише нова Конституция". Деси Атанасова и прочее "калинки" са готови да ни превърнат от прокурорска република в прокурорска монархия. И тук ще завърша с един цитат от бъдещия конституционен съдия Десислава Атанасова: "Оставка, неможач!"", заяви той.

Декларация от парламентарната трибуна прочетоха и от "Възраждане". Лидерът на партията Костадин Костадинов се обяви срещу намеренията на управляващите, по думите му, да изхвърлят от образователната система всички текстове в българските учебници, в които се изразява признателност към Русия за освобождаването ни от османско владичество. Той цитира стихотворения от Иван Вазов и думи на капитан Петко Войвода и Георги Бенковски от "Записки по българските въстания". А заради реплики от залата от депутати от ПП-ДБ за просрочено време при четене на декларацията, Костадинов заяви:

"Без значение какво в момента имаме ние към настоящия момент като политически виждания. Това е позор. Позор за представителите на една част от уж демократичната общност в България".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев