АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЪРВИ БЛИЦ КОНТРОЛ В ПАРЛАМЕНТА ДНЕС - ПРЕМИЕРЪТ И ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ ОТГОВАРЯТ НА ВЪПРОСИ

Народно събрание
12.01.2024 / 09:27

Девет министри ще се изправят пред депутатите по време на парламентарния контрол

След първото заседание вчера парламентът днес започва работа с първия за тази година парламентарен контрол.

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел да отговарят на въпроси на депутати в първите за годината блицконтрол и парламентарен контрол, предвижда приетата за днес програма на Народното събрание.

Заседанието на парламента ще започне в 9:00 часа с блицконтрол, в който според правилника на Народното събрание участват премиерът и вицепремиерът. От 11 часа е началото на първия за 2024 г. парламентарен контрол. В него, освен премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел, на въпроси и питания на народни представители се предвижда да отговарят и министрите Калин Стоянов, Андрей Цеков, Галин Цоков, Христо Хинков, Кръстю Кръстев, Юлиян Попов, Кирил Вътев, Богдан Богданов и Александър Йоловски.

Вчера депутатите се събраха на първо заседание след ваканцията за коледните и новогодишните празници. Новата пленарна сесия на 49-ото Народно събрание беше открита тържествено с химна на Република България и химна на Европейския съюз, а парламентарните групи направиха изявления за приоритетите си през новия политически сезон.

Източник: БТА

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев