АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕВЕЛИНА СЛАВКОВА: С НАД 70% НАРАСТВА НЕДОВЕРИЕТО В КАБИНЕТА

Евелина Славкова
22.11.2023 / 19:23

Липсата на кворум по време на гласуването на вота на недоверие не е продукт на особена логика, а поредните "некоалиционни" игри, които наблюдаваме. При ротацията ще бъде още по-интересно. Това заяви социологът Евелина Славкова от „Тренд".

Тя смята, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов все още е ядосан от случващото се по време на местните избори, където от ПП-ДБ гласуваха срещу кметове на ГЕРБ. „Преди ротацията ще трябва тази „некоалиция" да се разбере за бюджета, за конституционните реформи. Този кабинет дойде с няколко заявки. Българското общество има доверие в своята Конституция. Има още горещи теми, които предизвикват конфликтни ситуации", смята тя.

ДПС вече много трудно може да бъде игнорирано, е мнението й. През септември регистрирахме 22% обществена подкрепа за този кабинет, каза тя и обясни, че скандалите свалят доверието в кабинета. С над 70% нараства недоверието в кабинета, стана ясно от думите й. „Сглобката ще я има докато се решат някакви външнополитически ситуации, примерно ситуацията в Украйна. Когато някои от ПП-ДБ, ГЕРБ намерят адекватен изход, „сглобката" ще се разпадне", прогнозира тя и допълни, че ротацията няма да лесна.

Тя каза, че никой не е обяснил как ще се случи ротацията. „За да се ротира премиерът, Николай Денков трябва да подаде оставка, заедно с него си отива и целия кабинет", каза Славкова пред "Нова нюз". По думите й на местните избори е станало ясно, че няма нещо по-различно от управляващото мнозинство.

Източник: NOVA

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев