АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АКАД. ДРОЗДСТОЙ СТОЯНОВ: КОГАТО ЛИПСВА ЦЕЛ И ПЕРСПЕКТИВА, ЛИЧНОСТТА СЕ РЕДУЦИРА ДО ХИЩНИЧЕСКИ ИНСТИНКТИ

Акад. Дроздстой Стоянов
22.11.2023 / 19:06

Вторият вот на недоверие към кабинета "Денков“ не мина. С това, че правителството оцеля нищо не се е успокоило, обясни обаче Бойко Борисов. Коалиционните пратньори, които наричат себе си некоалиционни, казват, че си нямат доверие.

Ако държавните мъже бяха пациенти на психиатъра акад. Дроздстой Стоянов, той би ги посъветвал да се консултират във връзка с гранично разстройство на личността. Това посочи той пред БНР и подчерта, че нивото на обществено доверие е обезпокоително.

"Защото се касае за представителност, която варира от 15% до 18% от общия брой, имащи право на глас. Това е катастрофално срутване на доверието. Цялостната управленска рамка не съдейства за неговото укрепване".

Ние, обществото сме заложници на онова, което компетентен политолог би трябвало да нарече "клепто плутокрация" - власт на олигархически групировки, които се занимават с това да лъжат и да крадат, посочи акад. Дроздстой Стоянов.

"Платформата, на която се гради една такава власт, очевидно не е идеологическа и не е свързана с общественото доверие".

Обществени процеси са компрометирани поради подмяната на движещи ценности с чисти технологии, които управляват финансови интереси, обясни специалистът.

"Хората не могат да се идентифицират с нищо друго, освен с някакъв текущ интерес, свързан с тяхното материално оцеляване. Ако не се припознават в някаква идеологическа платформа, не ходят и да гласуват. Лутат се сред анархията, причинена от липсата на идеологически ориентир.

Когато личността, като социална единица бъде оставена без цел и перспектива, тя се редуцира до своите хищнически инстинкти и проявява агресия".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев