АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПП-ДБ ИСКАТ ОСТАВКАТА НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР И НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ЗАРАДИ ПРОТЕСТИТЕ СНОЩИ

ПП-ДБ искат оставката на вътрешния министър и на Борислав Михайлов заради протестите снощи
17.11.2023 / 10:05

Оставката на вътрешния министър Калин Стоянов иска парламентарната група на ПП-ДБ, обявиха Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов в парламентарните кулоари. Повод за това са проявите на насилие от полицаи по време на протестите срещу БФС снощи.

За искането им е уведомен и премиерът акад. Николай Денков, но от ПП-ДБ не казаха какъв отговор са получили.

"Ясно се обявяваме за оставката на Боби Михайлов, този човек трябва да си отиде максимално бързо. Искаме оставката и на Калин Стоянов. Това, което видяхме е недопустимо. Не може хора да бъдат пребивани по заведения. Той трябва да понесе своята отговорност", настоя Петков.

Атанасов посочи, че определени служители на МВР са проявили жестокост, което означава, че "от оперативна гледна точка не е била създадена необходимата организация на структурите на МВР за опазване на обществения ред". Затова трябва да се носи отговорност, ПГ е единодушна - настояваме министър-председателят да поиска оставката на Калин Стоянов, добави той.

Христо Иванов пък защити новоизбрания кмет на София Васил Терзиев. "Кога кметът на София, при всички протести до сега е поел отговорност за организацията на обществения ред, за да искаме отговорност от кмет на 3 дена, който дори не е имал възможност да назначи екип. Кметът няма реални правомощия, свързани с ръководството на МВР", настоя той. Нека не прехвърляме отговорността върху кмета, дали е имало провокация, тепърва ще се установява, каза Иванов.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев