АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТЕРЗИЕВ СЛЕД СРЕЩАТА С ДЕНКОВ: НЕ ИЗБЕРЕМ ЛИ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СОС, СЛЕД ТРИ МЕСЕЦА СМЕ НА ИЗБОРИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ

брифинг след срещата в МС
14.11.2023 / 21:15

Васил Терзиев ще инициира срещи с всички партии в Столичния общински съвет в търсене на съгласие за избор на председател на градския парламент, обяви новоизбраният кмет на София след среща с премиера Николай Денков в Министерски съвет.

"Има три месеца, в които трябва да бъде избран председател на СОС. Ако това не се случи, трябва да се проведат нови избори за общински съвет. Силно се надявам това да не случи, защото това означава пълен блокаж на работата на Столична община, а има много да се работи, и за града не би било хубаво, ако не се стигне до политическо съгласие", каза Терзиев.

Той визира чл. 27, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, където пише: "Ако в продължение на три месеца общинският съвет не проведе заседание, правомощията му се прекратяват с решение на общинската избирателна комисия и в тримесечен срок се произвеждат нови избори за общински съвет."

Вчера Терзиев и членовете на Столичния общински съвет официално положиха клетва, но СОС не успя да си избере председател.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев