АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В СРЯДА СТАРТИРА КАМПАНИЯТА НА МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА "ДОСТЪПНО ЗА ВАС"

лого
14.11.2023 / 20:54

Кампанията на Министерство на икономиката „Достъпно за вас“ обхваща 7 хранителни групи от малката потребителска кошница. Това са хляб, захар и зърнени храни, варива, месо, млечни продукти и яйца, плодове, зеленчуци, животински и растителни масла.

В някои от магазините вече са готови да предлагат т.нар. „достъпни храни". Те ще са обозначени с етикети с логото на кампанията „Достъпно за вас“.

Магазините, които са се включили в кампанията, ще предлагат по-изгодна цена за поне 16 от общо 50 продукта. Те трябва да отговарят на определени стандарти и не трябва да са имитиращи, посочиха от Министерството на икономиката.

„Целта е да постигнем трайно ниски цени с оглед на това, че идват и зима, и тежки месеци. Водим разговори и с регионалните лидери, за да достигнем до максимален брой български граждани с инициативата“, каза зам.-министърът на икономиката Ивайло Шотев.

И след старта на кампанията в нея ще могат да се включат вериги, които до този момент не са проявили интерес. Предстои да заработи и платформа, на която потребителите ще могат да се информират за стоките и обектите, в които тя се прилага.

Всяка седмица ще се извършва оценка за това как мярката влияе на цените на пазара.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев