АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН И БУРГАСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ ПОДПИСАХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

Споразумение - Сливен - Бургаски свободен университет
25.10.2023 / 15:55

Община Сливен и Бургаски свободен университет подписаха споразумение за сътрудничество. Двете страни се споразумяха за взаимен обмен на информация, знания, идеи, добри практики, за привличане на стратегически инвеститори и координиране, разработване и изпълнение на съвместни дейности и инициативи във връзка с развитието на „Индустриален парк-Сливен“ и региона.

Подписи под документа сложиха Румен Иванов, за кмет на Община Сливен и проф. д-р Милен Балтов, ректор на Бургаски свободен университет.

„Имаме прекрасни отношения с Община Сливен. Днес не откриваме нова страница, а изписваме на камък това, което съществува с добрите намерения. Пожелавам Община Сливен, като една от трите общини по пътя на интелигентната специализация в България, да продължи да се развива. Ние като Бургаски свободен университет, не само като даващ кадри, ще допринесем за това. Пожелавам също Сливен да се утвърди като дестинация не само в областите на туризма и предприемачеството, а и като инвестиционна такава“, заяви проф. д-р Балтов.

Събитието е поредна стъпка в развитието на Сливен като инвестиционна дестинация след учредяването на „Индустриален парк-Сливен“ ЕООД. В началото на седмицата управителят на парка Соломон Москона сключи споразумения за партньорство с председателя на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ Цветан Симеонов, председателя на Българо-гръцката търговско-промишлена камара Саввас Карафилидис, с ръководителите на търговско-промишлените палати в Стара Загора и Сливен.

На събитието присъстваха също зам.кметът по икономическото развитие на Сливен Стоян Марков и управителят на „Индустриален парк-Сливен“ Соломон Москона.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев