АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН ИВАНОВ Е ВРЕМЕННО ИЗПЪЛНЯВАЩ ДЛЪЖНОСТТА КМЕТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Izvunredna_sesiq
19.10.2023 / 10:20

С 34 гласа „за“ местният парламент в Сливен избра зам.кметът по финансите Румен Иванов за временно изпълняващ длъжността кмет на общината заради предстоящите местни избори. Това стана днес на извънредно заседание на Общинския съвет.

Съгласно чл. 42 ал. 8 от 3МCMA, когато кмет на община, кмет на кметство се регистрира като кандидат за местните избори, в 7-дневен срок преди края на мандата Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет на общината, кмет на кметството, за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет. Ал. 6 на същия чл. 42 определя кръга на лицата, които могат да бъдат избирани от Общински съвет за временно изпълняващи длъжността кмет на община. Това са зам.кметовете на общината.

Съгласно чл. 38. ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, мандатът на кмета на община, както и кметовете на кметства и на Общинския съвет е 4 години, като според ал. 4 на същия чл. 38 пълномощията на кмета на община и кметовете на кметства възникват от полагането на клетва.

В рамките на днешното заседание бяха избрани и временно изпълняващи длъжността кметове на кметства на територията на община Сливен.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев