АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОХОД ЗА МИР И МИТИНГ-ШЕСТВИЕ "ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ!" - СОФИЯ, 22.10.2023 Г., НЕДЕЛЯ - 14.00 ЧАСА, НДК

Поход за мир и митинг-шествие "ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ!"
18.10.2023 / 17:06

В днешната взривоопасна обстановка по света и у нас наблюдаваме как правителствената „сглобка“ Денков-Габриел продължава да провежда курс, който не само нанася безмилостни удари по националните интереси, но вече застрашава националната сигурност на нашето Отечество.

Ето защо ние призоваваме всички верни на Родината ни граждани и организации да се съберем на Поход за мир и Митинг-шествие на 22.10.2023 г. в 14.00 ч. пред пилоните на НДК, за да изразим нашия протест от политиката на „сглобка-та“ и покажем решимостта ни с мирни, масови действия да защитим България.

Трябва ясно да заявим, че не приемаме войнолюбивата политика на това правителство, която застрашава нашата Родина да бъде въвлечена във въоръжения конфликт НАТО-Русия в Украйна. Възмутени сме от екстремистката и небалансирана позиция по отношение на конфликта в Близкия Изток.

Ние сме против престъпната продажба на двата блока на АЕЦ „Белене“, разрушителното и преждевренно затваряне на енергийния комплекс «Марица-Изток», либерализацията на пазара на ток за редовите потребители. Подобни действия водят до разгром на българската енергетика, обричат Отечеството на енергийна зависимост «отвън», а немалка част от българските граждани на «енергийна бедност», като сриват окончателно конкурентноспособността на родната икономика.

«Сглобката» Денков-Габриел нанася удар след удар срещу българското земеделие. След безразсъдното сваляне на забраната за внос на земеделски продукти от Украйна е замислен закон, разрешаващ на земеделска земя да се поставят фотоволтаици и ветрогенератори.

Правителството и мнозинството на «некоалицията» в Народното събрание нарушиха конституцията като отказаха Референдум във връзка с Еврозоната, въпреки постигнатото мнозинство от гласували за провеждане на такова всенародно допитване.

Русофобията като базова политическа платформа на това правителство заплашва по недвусмислен начин бъдещето на България.

Безобразна кадрова политика, обиден и унижаващ обществото публичен език, замълчаване и бездействие по повод открити призиви за Гражданска война от екстремистки сили и кръгове са характерни белези на правителството Денков-Габриел.

„Сглобката“ тихомълком вкарва т.нар. „джендърни концепции“ в българското училище в условията на тежка социо-демографска катастрофа.

Всичко гореизброено работи във вреда на България и ни кара да излезем с призив правителството на „сглобката“ да си даде оставката, колкото по-скоро, толкова по-добре за Родината ни.

Български Национален Съвет за мир

Сдружение „Брод за България“

Сдружение „Справедлива България“

Сдружение „Ляв Поглед“

Сдружение „Жени и майки за мир“

Обществен съвет „Войни за мир“

Сдружение „Ветерани на труда за мир“

Антифашистки форум-България

https://pogled.info/bulgarski/pohod-za-mir-i-miting-shestvie-da-spasim-balgari-sofiya-22-10-2023-g-nedelya-14-00-chasa-ndk.161759

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев