АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНЧО АФУЗОВ: ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА СЕЛАТА Е ПРОБЛЕМ, КОЙТО МОЖЕ ДА БЪДЕ РЕШЕН

срещата в с. Селиминово
16.10.2023 / 10:48

Обезлюдяването на селото е един от основните проблеми, които жителите на Голямо Чочовени споделиха с независимия кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов, екипа му и кандидата за кмет на населеното място Янко Янков.

Афузов коментира, че за да се завърнат или задържат младите хора в едно малко населено място, там трябва да има добра инфраструктура, нормално водоснабдяване и електричество. Те обсъдиха възможностите за кандидатстване по проекти на Местни инициативни групи за ремонт на църкви, водопроводи и други.

„Сигурен съм, че можем да задържим младите хора във вашето прекрасно село. Само трябва да им създадем удобствата, които в момента липсват. Трябва да се помисли за инфраструктурата в селото.“, добави Афузов.

Хората в Голямо Чочовени повдигнаха въпроса за достъпа до лекарска помощ. Това за тях е един от най-големите проблеми. Присъстващите обсъдиха с независимия кандидат за кмет неговите планове за създаване на спешни медицински кабинети в няколко населени места от общината по райони.

„За вашето село планираният Спешен кабинет ще се намира в село Гавраилово. В този кабинет ще имате достъп и до лекарства от първа необходимост. Времето за придвижване до Гавраилово е доста по-малко, отколкото до Сливен. По този начин ще улесним достъпа ви до медицинска помощ. В някои ситуации това разстояние може да бъде решаващо за спасяването на нечий живот“, коментира Минчо Афузов.

„Това е достойният кандидат за кмет на Сливен. Човекът, който ще бъде добрият стопанин на общината. Когато Минчо Афузов стане кмет, ще бъде изготвена съвсем нова стратегия за управление на малките населени места. Неговата идея е да бъде създадена нова длъжност - заместник-кмет по въпросите на малките населени места. Така ще има постоянна пряка връзка с всеки един от кметовете по села. На всеки шест месеца ще се правят отчетни събрания пред жителите на всяко село. По този начин Минчо Афузов ще гарантира бюджетно следене и правилно разпределение на общинските пари, които стигат до малките населени места“, обърна се към присъстващите водачът на листата на „Левицата“ Стефан Пасков.

След това Афузов и екипът му се отправиха към с. Селиминово. Хората там посочиха като свои основни проблеми водоснабдяването, сметоизвозването и недостига на контейнери за отпадъци. В селото има нужда и от целодневна детска градина. За изграждането й има спечелен проект, но той е замразен.

„Сметоизвозването е проблем, тъй като се прави само веднъж месечно. Това е крайно недостатъчно. Селиминовци има нужда и от основна подмяна на ВиК инсталацията, за да се подобри качеството на услугата. Както в повечето села от общината, пътната инфраструктура също има нужда от рехабилитация“, коментира Минчо Афузов.

Според жителите на село Селиминово идеята за създаване на длъжността заместник-кмет по въпросите на малките населени места трябва да се реализира спешно. Така ще се гарантира пълна прозрачност на разпределянето на общински средства. ⁷

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е под номер 70 в бюлетината.

Още снимки от новината

срещата в с. Селиминово

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев