АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ“ Е АНТОН ТОМЧЕВ

Anton Tomchev
11.10.2023 / 15:14

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2023 г. се присъжда на управителя на „Вива“ ЕООД Антон Томчев. Решението бе взето на заседание на обществената комисия за избор на носител на отличието.

Собственикът и управител на „Вива“ ЕООД Антон Томчев е завършил икономическо образование в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – гр. Свищов.

„Вива“ ЕООД e компания за осветление, създадена през 1997 г. Дейността й е насочена към продажба на осветление и консултации. Бизнесът на фирмата започва с малък магазин за осветление в Сливен. Основни клиенти са крайни потребители, строителни и електро-инсталаторски компании. През годините фирмата преминава през следващи етапи в развитието си и утвърждаването си като предпочитан доставчик на осветление: внос и дистрибуция на продукти за осветление от водещи европейски производители; открит представителен шоурум на компанията в гр. Сливен; създаване и позициониране на собствена търговска марка VIVALUX; развитие на широка дистрибуторска мрежа в страната; позициониране на продуктите на външни пазари.

Продуктите на компанията са разпознаваеми под търговския бранд VIVALUX. Фирмата е основен доставчик на осветление на големите търговски вериги в България, магазини за осветление и електроматериали, строителни компании, магазини за обзавеждане, архитектурни и дизайнерски студия. Част от продажбите на продуктите VIVALUX се реализират на външни пазари в страни от Европа. Компанията е с четири поредни участия в най-значимото изложение за осветление в Европа - Light&Building във Франкфурт, Германия.

За да отговори на все по-нарастващите очаквания на пазара в различните аспекти на дейността, „Вива“ ЕООД въвежда собствена лаборатория за тестване на всички продукти, ERP система за управление на бизнеса, WMS система за управление на складовата логистика. В нея работят над 40 човека.

В ролята си на водещ доставчик, реализира съвременни идеи за осветление и заедно със своите партньори и клиенти открива бъдещето на светлинните решения. Създава и развива собствени търговски марки, чрез които предлага висококачествени и постоянно иновативни продукти. В качеството си на коректен работодател развива отговорен и ефективен екип за високо ниво на компетентност и обслужване на клиентите.

Изборът на комисията е направен на базата на икономическите показатели на стопански субекти, работещи на територията на Община Сливен, въз основа на следните показатели: социална стабилност; липса на задължения към общината, държавата и социалното осигуряване; направени инвестиции; печалба.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев