АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

13-И ДЕН НА БЛОКАДА НА АМ "ТРАКИЯ", МИНЬОРИТЕ ПОДГОТВЯТ НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ

Миньорите и енергетиците, които продължават пътните блокади в Старозагорско, подготвят и национален протест за утре. Те отново ще поискат Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони да бъдат изтеглени от Европейската комисия. Блокира
11.10.2023 / 08:36

Миньорите и енергетиците, които продължават пътните блокади в Старозагорско, подготвят и национален протест за утре. Те отново ще поискат Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони да бъдат изтеглени от Европейската комисия.

Блокирани продължават да бъдат автомагистрала "Тракия" край Стара Загора, Проходът на Републиката и Подбалканският път край Гурково, както и пътя Раднево - Нова Загора. Затворен за движение в района на автомагистрала "Тракия" и пътя Стара Загора - Димитровград. Стойно Тенев председател на синдикалната организация на КНСБ в рудник 3 потвърди, че протестиращите са непоклатими в исканията си.

"Исканията си остават. Оставаме на магистралата за неопределено време. Ние сами ще решим какво ще правим. Работим по въпроса за ефективни действия с необходимите документи. Трябва да бъде консултирано с юристите, коментира той.

За 12 октомври е обявен национален протест, с който заетите в комплекс "Марица изток" се обръщат за подкрепа към хората от цялата страна и региона на Маришкия басейн.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев