АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕТСКИ КОМПЛЕКС - СЛИВЕН С ОДОБРЕН ПРОЕКТ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА

Detsky kompleks
10.10.2023 / 12:09

Детски комплекс - Сливен е с одобрен проект по Националната програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“. Това съобщи директорът на Центъра за подкрепа и личностно развитие – Детски комплекс – Сливен Христо Котов. По проекта са кандидатствали 48 образователни институции от цялата страна, като Детски комплекс – Сливен е събрал 100 от 100 възможни точки. Комплексът е одобрен с проект за „Изобразително и приложно изкуство с поглед в бъдещето – дигитално и иновативно“ на стойност 19 999 лева. Чрез реализирането му ще се обзаведат и оборудват два съвременни, иновативни специализирани кабинета по изобразителни и приложни изкуства в сградата на комплекса.

„Изкуството е най-висша проява на човешката творческа дейност и съставна част от материалната и духовната култура на човечеството. Това е начин за обогатяване на духовната връзка на човека със средата. Иновациите от света на изобразителното и приложните изкуства, мотивират за осъвременяване на обучението на децата и учениците, чрез провеждане на комбинирани с различни компоненти от 3D технологиите уроци“, коментира Христо Котов. Той припомни, че Центърът е една от най-успешните образователни институции в общината. В нея се обучават над 800 деца от всички сливенски училища и детски градини, разпределени в школи в областта на науката, изкуството и спорта. Провеждат се занимания по „Информационни технологии и компютърно моделиране“, „Компютърни и интернет технологии“, астрономия и математика, изящни и приложни изкуства, спорт. Част от Детския комплекс са Класически хор „Дружна песен“, Хор за народни песни, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ и Модерен балет „Грация.

Център за подкрепа и личностно развитие – Детски комплекс е организатор и домакин на национални конкурси и изяви по интереси на деца и ученици в национални, общински и регионални конкурси и състезания. Всички дейности в Детския комплекс са безплатни. Те се финансират от Община Сливен и се организират в извънучебно време.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев