АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: ПАРЛАМЕНТЪТ НЯМА МОРАЛНА ЛЕГИТИМНОСТ, ЗА ДА ПРЕНАПИСВА КОНСТИТУЦИЯТА

Румен Радев
10.10.2023 / 09:02

На този етап няма да се свиква Консултативният съвет по национална сигурност. Това стана ясно от думите на президента Румен Радев, който коментира напрежението в Близкия изток и евентуалните заплахи за България.

"Службите за сигурност работят усилено и в момента най-важното е да не се допуска некомпетентно вмешателство в тяхната работа и продължаване на опитите за тяхната политизация", посочи държавният глава.

"Обобщените данни от доклада на Националният контратерористичен център показаха, че към момента няма пряка заплаха за националната сигурност. Аз очаквам службите да продължат да работят спокойно и отговорно. Ако има промяна в обстановката съм готов да свикам КСНС", подчерта Румен Радев.

Той коментира и опитите за поправки в Конституцията, които обаче миналата седмица не минаха на първо четене в парламента.

"Настоящото Народно събрание няма нито легитимност като обществена подкрепа, нито достатъчно гражданско представителство като гласуване на последните избори, за да пренаписва българската Конституция. Партиите, които напират да пренапишат обществения договор нямат според мен моралната легитимност да го правят, защото те събират парламентарна подкрепа с цената на предателство на собствените си избиратели. Така че на всички е ясно, че тези напъни за подмяна се правят най-вече за да се оправдае безпринципната коалиция", смята президентът Радев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев