АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНЧО АФУЗОВ: ДОКАТО СЕ ДЪРЖИМ С МАЛЦИНСТВЕНИТЕ ГРУПИ СЯКАШ СА НЕВИДИМИ, НЯМА ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМИТЕ

срещата в кв. "Надежда"
09.10.2023 / 10:29

Независимият кандидат за кмет Минчо Афузов проведе среща с жителите на квартал „Надежда“ и село Крушаре.

Хората там споделиха, че най-сериозните им проблеми са свързани с водоснабдяването, електричеството, лошата инфраструктура, както и липсата на канализация.

„Наистина не мога да си представя как в 21 век има хора, които живеят по този начин. Не може да се говори дори за лоша инфраструктура, защото инфраструктура няма. Почти нямат водоснабдяване, водата тече по улиците, повечето сгради нямат нотариални актове и съответно нямат право на партиди за ток, нямат контейнери за смет и просто тънат в боклуци!“, коментира Минчо Афузов.

Той допълни, че не можем да искаме да интегрираме хората от малцинствените групи, докато се държим сякаш са невидими. Трябва да предприемат мерки в посока урегулиране на земите там. Не можем да казваме, че това не ни засяга. Докато не дадем възможност на малцинствените групи да бъдат пълноценни членове на обществото ни и да спазват законите и реда, те ще се чувстват отхвърлени и няма да са съпричастни, смята Афузов.

„Трябва да се справим с проблемите в квартал „Надежда“ и село Крушаре, за да изискваме от живущите да плащат редовно данъци и битови сметки, децата им да посещават училище и наистина да имат възможност да водят нормален начин на живот. Можем да стъпим на европейския опит и да се възползваме от механизмите на европейските фондове, за да намерим решение на казусите на малцинствените групи”, категоричен бе кандидатът за кмет.

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е с номер 70 в бюлетината.

Още снимки от новината

срещата в кв. "Надежда"
в кв. "Надежда"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев