АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ В СЛИВЕН СА СРЕД НАЙ-НИСКИТЕ В СТРАНАТА

Община Сливен
08.10.2023 / 17:51

Местните данъци и такси в Сливен са сред най-ниските в страната, съпоставимо с областни градове като нашия. Това заяви заместник-кметът по финансите и изпълняващ длъжността кмет Румен Иванов. Така той опроверга твърдения, разпространени от политически лица, участващи в предизборната кампания за местния вот.

Общо данък сгради и такса смет за жилищни имоти в Сливен са 3,75 промила, в Ямбол – 4,44; Русе – 3,80; Велико Търново – 4,70; Плевен – 4,39; Шумен – 3,50; Хасково – 5,50. В Пазарджик плащат 7,70 промила. За нежилищните имоти категорично сме с най-ниските такси, каза Иванов. Той призова участниците в предизборната кампания да не спекулират с информация, която лесно може да бъде проверена, но заблуждава и обърква гражданите.

Подобни изявления уронват авторитета на Община Сливен, която през последните години е пример за финансова дисциплина, прозрачност и управление на общинските финанси. Политически дивиденти, придобити от подобни спекулации, нанасят дълготрайни последици върху името и дейността на нашата община и подвеждат обществеността. Общинската администрация прави всичко възможно да работи със средства, които да не увеличават значително тежестта върху семейния бюджет на сливналии.

Пресслужба на община Сл

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев