АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНЧО АФУЗОВ: НЕ МОЖЕ С АДМИНИСТРАТИВНИ РАЗПОРЕЖДАНИЯ ВЛАСТТА В СЛИВЕН ДА ЛИШАВА ОТ ПРАВА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

срещата на Минчо Афузов с пенсионерските клубове, сдружение "Активен гражданин" и туристическо дружество "Стоте войводи"
07.10.2023 / 22:18

Независимият кандидат за кмет Минчо Афузов беше поканен на среща с членове на клубовете „Активен гражданин“ и „Стоте войводи“, както и членове на пенсионерски клубове от град Сливен. Домакините споделиха своите предложения за промяна в програмите за социален патронаж, стойността на такса смет, градския транспорт в града, както и създаването на общински културен клуб на пенсионера.

Възрастните хора изразиха възмущението си от решението на кмета на община Сливен Стефан Радев да забрани срещите с кандидати за кметове и общински съветници в пенсионерски клубове.

”Въпреки че материалната база е на общината, пенсионерските клубове са място за социални срещи и нашият начин да избегнем изолацията и изпадането от обществото. Не може някой да налага административни ограничения без оглед на нашите желания и нужди.”, коментираха възрастните хора.

„Смятам, че е абсурдно да се забранява посещението на пенсионерски клубове от кандидати за кметове. Все пак говорим за нашите майки, за нашите баби, част от тях нямат достъп до интернет и социални мрежи, които са основните източници на информация в днешно време. С тази забрана, те са изключени от живота на града, а правото да вземат информирано решение за кого искат да гласуват им е напълно отнето!“, коментира независимият кандидат за кмет.

Проблемите на здравеопазването и инфраструктурата в града поставиха във фокуса на вниманието на кандидата за кмет Афузов жителите на квартал „Звездите“ на среща в читалище „Добри Чинтулов“.

Хората споделиха проблемите си свързани с градския транспорт, както и важният за тях въпрос свързан със Синя зона и паркирането в централната градска част.

Афузов още веднъж напомни на присъстващите, че програмата му е отворена за надграждане с темите и проблемите, които са важни за хората.

„Тук, както и в цялата община Сливен, на хората им е писнало от обещания. Затова, единственото, което аз им обещавам, е да работя. Да работя за това, Сливен да застане отново на челните класации в страната по образование, доходи на жителите и качествено здравеопазване!“, коментира Афузов.

Още за кампанията на Минчо Афузов ще намерите тук:

https://mincho.afuzov.com/

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев