АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩНОСТНИЯТ ЦЕНТЪР В СЛИВЕН ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДЕЙНОСТТА СИ В ПОДКРЕПА НА ДЕЦА И СЕМЕЙСТВА

Obshnosten centur
04.10.2023 / 18:11

На пресконференция в Общностния център в Сливен бяха отчетени постигнатите резултати от извършената работа по проект за предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие. Бенефициент е Община Сливен. Социалната услуга се развива от декември 2016 г. и е сред най-разпознаваемите в община Сливен.

На срещата присъстваха всички екипи и специалисти от услугите, родители с деца, които посещават центъра и потребители, които през годините са получавали различни видове подкрепа.

Общностният център за деца и семейства в Сливен предоставя интегрирани услуги за ранно детско развитие. Работи с деца до 7-годишна възраст. Повечето от тях са от т.нар. аутистичен спектър, има и с физически затруднения. Идват и деца от семейства от уязвими групи. Центърът предоставя консултации не само на тях, но и на родителите им. Той се намира в кв. „Ново село“. Екип от отлично подготвени специалисти са постоянно на разположение и съпричастни с всички потребители в различните услуги. Те оказват подкрепа за тяхното израстване, напредване и отчитане на високи резултати.

Проектът „Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства-Сливен” се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Изпълнението му приключи в края на месец септември, т.г., но дейностите продължават и занапред. Повече подробности за дейността на Общностния център може да намерите тук – https://mun.sliven.bg/obshtnosten-centyr

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев